Cupra Tavascan: Σε γκρο πλαν

H Cupra δίνει μια ακόμα γεύση από το Tavascan, πλέον στην τελική του μορφή μαζί με την υπόσχεση ότι θα περάσει στην παραγωγή από τα τέλη του 2023.

Cupra Tavascan: Σε γκρο πλαν

H Cupra δίνει μια ακόμα γεύση από το Tavascan, πλέον στην τελική του μορφή μαζί με την υπόσχεση ότι θα περάσει στην παραγωγή από τα τέλη του 2023.

Μαζί με το «νέο» πρωτότυπο UrbanRebel και το plug-in υβριδικό Terramar, η ισπανική φίρμα επαναφέρει στο προσκήνιο το Tavascan, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο που η Cupra θα προσθέσει στην γκάμα της, αποκτώντας το δικό της «ισοδύναμο» έναντι των VW ID.4 και Skoda Enyaq iV.

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει από το 2024 και όπως αποδεικνύει η νέα εμφάνισή στο πλαίσιο εκδήλωσης της όπου η Cupra ξεδίπλωσε την επιθετική προϊοντική της πολιτική, το Tavascan θα μείνει πιστό στο ομώνυμο concept που προηγήθηκε το 2019, υιοθετώντας την ίδια επιθετική σχεδιαστική γραμμή στην οποία υπακούει το UrbanRebel αλλά και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας, Born.

Παρά την νέα εμφάνιση του μοντέλου στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Terramar και την ελαφρώς διαφοροποιημένη αισθητική του σε σχέση με τις προηγούμενες «εμφανίσεις» του, η ισπανική φίρμα δεν έδωσε επιπλέον στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Παρ΄όλα αυτά με δεδομένη την ταυτότητα της φίρμας και την θέση της στον όμιλο VW, το Tavascan αναμένεται να αξιοποιήσει δεδομένα τον συνδυασμό κινητήρων-μπαταρίας του VW ID.4 GTX με το οποίο έχει κοινή τεχνολογική αφετηρία.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του γερμανικού SUV, η ηλεκτρική τεχνολογία μεταφράζεται  σε ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, συνδυαστικής ισχύος 299 ίππων που κινούν και τους τέσσερις τροχούς και τροφοδοτούνται από μπαταρία 77 kWh, προσφέροντας αυτονομία 482 χλμ. Από πλευράς επιδόσεων το ID.4 GTX ολοκληρώνει το sprint των “0-100” σε χρόνο 6,2 δευτερολέπτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!