Ανανέωση για την Toyota Corolla με πιο ισχυρές εκδόσεις

Σχεδιαστικές βελτιώσεις και νέα υβριδική τεχνολογία για την ανανεωμένη Toyota Corolla.

Ανανέωση για την Toyota Corolla με πιο ισχυρές εκδόσεις

Σχεδιαστικές βελτιώσεις και νέα υβριδική τεχνολογία για την ανανεωμένη Toyota Corolla.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της, η Toyota Corolla ανανεώνεται και επιστρέφει πιο επίκαιρη, σε εκδόσεις hatchback και station wagon. Επιγραμματικά, έχει δεχθεί σχεδιαστικές βελτιώσεις, αλλά και νέα υβριδική τεχνολογία, δάνειο από το Prius, με περισσότερη όμως δύναμη.

Το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα είναι διαθέσιμο σε κινητήρες χωρητικότητας 1,8 και 2,0 λίτρων, με περισσότερη ισχύ. Η πρώτη αποδίδει 140 ίππους και η δεύτερη 196 ίππους. Αμφότερες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT, συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς.

Έτσι, η έκδοση 1.8 είναι τώρα πιο γρήγορη κατά 1,7 δλ. στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, απαιτώντας πλέον 9,2 δλ. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, παρά τη βελτίωση των επιδόσεων οι εκπομπές CO2 έμειναν ως είχαν με 102 γρ./χλμ. Στη 2λιτρη έκδοση ο χρόνος έχει πέσει κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο, στα 7,5 δλ., ενώ μειωμένες είναι και οι εκπομπές CO2, στα 107 γρ./χλμ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η ανανεωμένη Corolla παρουσιάζεται και πιο ραφιναρισμένη στην λειτουργία της, με αναβαθμίσεις στις ρυθμίσεις του πεντάλ επιτάχυνσης, αλλά και περαιτέρω βελτιώσεις σε επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά την πλήρη επιτάχυνση.

Αλλαγές έχουν γίνει επίσης όσον αφορά και την εξωτερική σχεδίαση. Η μάσκα έχει νέο μοτίβο, οι προβολείς επίσης έχουν νέα σχεδίαση bi-LED και επίσης υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Εμπλουτισμένη είναι και η χρωματική παλέτα για το εξωτερικό του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα διακοσμητικά στοιχεία και νέα γραφικά στο σύστημα πολυμέσων, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να αποτελεί η νέα μεγάλη οθόνη αφής 10,5 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει πλέον τη δυνατότητα φωνητικών εντολών, ενώ η οθόνη του πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών έχει τέσσερις επιλογές προβολής: Casual, Smart, Sport και Tough.

Επίσης, εμπλουτισμένη είναι και η τεχνολογία ασφάλειας με το πακέτο T-Mate της Toyota να προσφέρει σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, σύστημα υποβοήθησης ασφαλούς εξόδου, έτσι ώστε να μην ανοίγετε την πόρτα του αυτοκινήτου όταν περνούν πεζοί ή ποδηλάτες δίπλα και σύστημα υπενθύμισης πίσω καθισμάτων. Επιπλέον, οι αναβαθμίσεις του συστήματος πολυμέσων θα γίνονται over-the-air.

Τέλος, η ανανεωμένη Toyota Corolla θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις GR Sport, η οποία θα διαθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, πιο σπορ προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, καθώς και νέα καθίσματα με λογότυπο GR στο προσκέφαλο. Όσον αφορά τις τιμές, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ οι πωλήσεις της ανανεωμένης Corolla αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!