F1: O Vettel επέκρινε τα ελαστικά βροχής της Pirelli

O τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, εκφράστηκε με δριμύτατα λόγια για την ποιότητα των ελαστικών βροχής της Pirelli.

F1: O Vettel επέκρινε τα ελαστικά βροχής της Pirelli

O τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, εκφράστηκε με δριμύτατα λόγια για την ποιότητα των ελαστικών βροχής της Pirelli.

O οδηγός της Aston Martin, Sebastian Vettel, τερμάτισε το Grand Prix του Μονακό στη 10η θέση, με αποτέλεσμα να καταφέρει να βαθμολογηθεί για δεύτερη φορά φέτος. Ο Γερμανός κατάφερε να συνεχίσει το σερί που τον θέλει να βρίσκεται πάντα στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του αγώνα στο πριγκιπάτο από το 2009. Ωστόσο, έπειτα από μία έξοδο στον 6ο γύρο στην St. Devote, που του κόστισε την θέση από τον Esteban Ocon, ο Vettel ήταν από τους πρώτους οδηγούς που κατευθύνθηκαν προς τα pits για να κάνει τη μετάβαση από τα ελαστικά βροχής -με τα οποία εκκίνησαν υποχρεωτικά όλοι οι οδηγοί- στα ενδιάμεσα.

Ήταν όμως αυτή η σωστή στρατηγική; Ο Vettel δήλωσε σχετικά: «Έπρεπε να το προσπαθήσουμε», ακόμα και αν παραδέχεται ότι «εκ των υστέρων, ίσως ήταν καλύτερα» να παραμείνει περισσότερο στην πίστα με τα ελαστικά βροχής. Ωστόσο, ο Γερμανός προσέθεσε: «Το ελαστικό βροχής ήταν τόσο αργό, που αποτελούσε λάθος επιλογή. Είναι πολύ σκληρό για αυτή την πίστα, αλλά και πολύ σκληρό για πίστες όπως η Imola. Είναι απλά ένα κακό ελαστικό».

Ο Vettel περιέγραψε επίσης το ελαστικό προδιαγραφών βροχής της Pirelli ως «άχρηστο. Φαίνεται ωραίο, αλλά μόλις μπορείς, αλλάζεις στο ενδιάμεσο ελαστικό, επειδή είναι πιο μαλακό και επομένως καλύτερο ελαστικό. Το ελαστικό βροχής απλά δεν ταιριάζει εδώ. Θυμάμαι εποχές που μπορούσες να οδηγήσεις σε τέτοιες συνθήκες. Στη Monza το 2008, για παράδειγμα, ή στην Κίνα το 2009. Αυτό ήταν πριν από πολύ καιρό. Αλλά όχι με αυτά τα ελαστικά».

Σχολιάζοντας την προσωπική του απόδοση, ο Vettel ανέφερε: «Για μένα ήταν ένας καθαρός αγώνας, χωρίς επεισόδια. Και σημειώσαμε ένα βαθμό, που δεν είναι κακό γιατί είναι πάντα δύσκολο να ανελκυστείς προς τα εμπρός στο Μονακό. Αν σκεφτώ πώς εξελίχθηκε ο αγώνας, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Ειδικά οι πρώτοι γύροι με τα ελαστικά βροχής ήταν πραγματικά δύσκολοι. Γι’ αυτό αλλάξαμε στα ενδιάμεσα όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα της Aston Martin, ο Vettel δήλωσε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη καμία συζήτηση. Προφανώς, κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα. Αλλά νομίζω ότι τώρα επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση του μονοθεσίου και να το φέρουμε πιο ψηλά στο grid. Έτσι, όλη η ενέργεια αυτή τη στιγμή πηγαίνει εκεί. Μάθαμε περισσότερα για το μονοθέσιό μας και πως μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε το στήσιμο με τα νέα εξαρτήματα που παρουσιάσαμε στη Βαρκελώνη. Όλα αυτά τα βήματα μας βάζουν στο σωστό δρόμο για τους επόμενους αγώνες».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!