GP Μαϊάμι – FP3: O Sergio Perez επικεφαλής

Ο Sergio Perez σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές Σαββάτου του GP Μαϊάμι, με τη Red Bull να δείχνει πολύ δυνατή.

GP Μαϊάμι – FP3: O Sergio Perez επικεφαλής

Ο Sergio Perez σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές Σαββάτου του GP Μαϊάμι, με τη Red Bull να δείχνει πολύ δυνατή.

Οι Red Bull έδειξαν πολύ γρήγορες στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Μαϊάμι, πριν από τις κατατακτήριες. Ο Sergio Perez, που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο ήταν 3 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλο οδηγό στο 3ο τμήμα της πίστας, που περιέχει την μεγαλύτερη ευθεία της πίστας. Ο Max Verstappen βρισκόταν σε έναν ακόμα ταχύτερο γύρο από αυτόν του team-mate του στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, όπου η συννεφιά έριξε τη θερμοκρασία της πίστας και οι χρόνοι κατέβηκαν αισθητά. Ωστόσο, ο Ολλανδός πάτησε άτσαλα στο kerb της κορυφής της στροφής 14 και ήταν τυχερός που πρόλαβε να αποφύγει τον τοίχο, φρενάροντας απότομα.

Φαίνεται ότι η τελική ταχύτητα της Red Bull παίζει σημαντικό ρόλο στην πίστα του Μαϊάμι. Ο Charles Leclerc κατάφερε να εξασφαλίσει με τη Ferrari τη 2η θέση, αλλά το ιταλικό μονοθέσιο δεν έδειχνε σήμερα να είναι το κορυφαίο στην πίστα. Ο Fernando Alonso κατάφερε να ηγηθεί ενός γκρουπ 15 μονοθεσίων που βρέθηκαν εντός 1 δλ. μεταξύ τους. Ο Ισπανός ήταν 13 χλστ. του δλ. ταχύτερος από τον Sebastian Vettel, ο οποίος με τη σειρά του κινήθηκε μόλις 1 χλστ. ταχύτερα από τον πολύ καλή σήμερα Mick Schumacher με τη Haas.

Οι δύο οδηγοί της αμερικανικής ομάδας «περικύκλωσαν» τη Ferrari του Carlos Sainz, ο οποίος έπειτα από το χθεσινό ατύχημα δεν παρουσίαζε ιδιαίτερα εντυπωσιακά δείγματα σήμερα. Αντιθέτως, ο Alex Albon με τη Williams εντυπωσίασε όπως είχε κάνει και στο FP1, με έναν πολύ γρήγορο γύρο που του χάρισε την 9η θέση, εμπρός από τη McLaren του Lando Norris, που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα, έχοντας φλερτάρει με τον εξωτερικό τοίχο της στροφής 16 στο μέσο της διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Daniel Ricciardo θα επισκεφθεί τους αγωνοδίκες, διότι παρέβη τις υποδείξεις της διεύθυνσης αγώνα, αφού πραγματοποίησε προσομοίωση εκκίνησης πριν ξεκινήσει ο προπορευόμενός του, Sainz.

Η Mercedes αντιμετώπιζε μεγαλύτερα προβλήματα ταλαντώσεων και δεν είχε τη δυνατότητα σήμερα να πλησιάσει τα κορυφαία μονοθέσια πιο κοντά από τα 0,9 δλ. Ίσως οι υψηλές θερμοκρασίες να συνέβαλαν σε αυτό, καθώς ο George Russell ανέφερε στον ασύρματο κάποια στιγμή ότι τα ελαστικά δε λειτουργούσαν. Οι χαμηλές θέσεις της Mercedes οφείλονται στο γεγονός ότι οι οδηγοί δεν πραγματοποιούσαν γρήγορες προσπάθειες στο τελικό κομμάτι της διαδικασίας, όπου οι συνθήκες της πίστας είχαν βελτιωθεί σημαντικά.

Ατύχημα παρόμοιο με το χθεσινό του Sainz στο FP2 είχε ο Esteban Ocon στη στροφή 14 και λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης με τον γυμνό τοίχο, ο Γάλλος ήταν υποχρεωμένος να επισκεφθεί το ιατρικό κέντρο της πίστας. Η Alpine είναι αισιόδοξη ότι θα προλάβει να επισκευάσει τις ζημιές που υπέστη το μονοθέσιο εγκαίρως για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Σήμερα υπήρχε ένα καινούργιο «μπάλωμα» ασφάλτου στην εξωτερική της στροφής 17, η οποία παρείχε ελάχιστη πρόσφυση. Μάλιστα, οι ταχύτεροι οδηγοί χρησιμοποιούσαν πιο κλειστή γραμμή εκεί, για να αποφύγουν την περιοχή που παρείχε λιγότερη πρόσφυση. Αν και οι τελικοί χρόνοι δεν το αντικατοπτρίζουν, o Valtteri Bottas ήταν πολύ ψηλά στην κατάταξη με την Alfa Romeo για μεγάλο μέρος της διαδικασίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!