Ηλεκτρικό με αυτονομία… diesel ετοιμάζει η Volkswagen

Στόχος είναι τα 700 χιλιόμετρα αυτονομίας από την αναβαθμισμένη πλατφόρμα MEB για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ηλεκτρικό με αυτονομία… diesel ετοιμάζει η Volkswagen

Στόχος είναι τα 700 χιλιόμετρα αυτονομίας από την αναβαθμισμένη πλατφόρμα MEB για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Volkswagen σκοπεύει μέσα από την αναβάθμιση πλατφόρμα MEB για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, να επιτύχει μεγαλύτερη αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα και παράλληλα να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και πιο γρήγορη φόρτιση.

Η επιβεβαίωση αυτής της ανακοίνωσης έγινε σε παρουσίαση στην UBS Paris Electric Car Day, εκεί όπου μια διαφάνεια ανέγραφε βελτιώσεις στην πλατφόρμα MEB, οι οποίες χρονικά αναμένεται να συμπέσουν με την κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου που θα έχει τα σήματα ID. και θα γίνει μέσα στο 2023.

Μια ανασχεδιασμένη έκδοση της MEB θα υποστηρίζει ένα σύστημα μπαταρίας και ηλεκτρικού κινητήρα που θα είναι ικανό να καλύψει απόσταση 700 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση, ενώ θα έχει δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης με 200 kW από τα 150 kW που έχει σήμερα.

Παράλληλα, θα αποδίδει περισσότερο σε σχέση με τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα, με την ισχύ να ξεπερνάει τους 300 ίππους και την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται πιο γρήγορα, σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα, αντί για τα 6,3 δλ. που απαιτεί για παράδειγμα το ID. 4 GTX που κυκλοφορεί τώρα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρώτο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί την ανανεωμένη πλατφόρμα MEB, θα είναι το ID. Vizzion που θα κυκλοφορήσει σε έκδοση παραγωγής το 2023. Η Volkswagen νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε κάνει λόγο για την παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου με την ονομασία ID. Aero, με αυτονομία 700 χιλιομέτρων.

Οι βελτιώσεις που θα γίνουν στην πλατφόρμα MEB θα περάσουν αργότερα και στις ανανεωμένες εκδόσεις των ID. 3 και ID. 4, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!