F1: Η Ferrari δεν θα φέρει μεγάλες αναβαθμίσεις στην Imola

H Ferrari επέλεξε να μην παρουσιάσει μεγάλες αναβαθμίσεις στην F1-75 στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στην Imola, λόγω των επιπλοκών που δημιουργεί η μορφή του αγωνιστικού τριημέρου με σπριντ το Σάββατο.

F1: Η Ferrari δεν θα φέρει μεγάλες αναβαθμίσεις στην Imola

H Ferrari επέλεξε να μην παρουσιάσει μεγάλες αναβαθμίσεις στην F1-75 στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στην Imola, λόγω των επιπλοκών που δημιουργεί η μορφή του αγωνιστικού τριημέρου με σπριντ το Σάββατο.

Μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν όσον αφορά τον προϋπολογισμό των ομάδων, καμία από τις κορυφαίες δεν έχει φέρει μεγάλες αναβαθμίσεις στους τρεις πρώτους αγώνες, οι οποίοι έχουν δειξαχθεί εκτός Ευρώπης, δηλαδή μακριά από τις βάσεις των ομάδων.

Για αυτό και θεωρητικά, το Grand Prix της Emilia-Romagna προσφέρει την πρώτη ευκαιρία για τις ομάδες να παρουσιάσουν τις πρώτες τους αναβαθμίσεις. Εντούτοις, επειδή το αγωνιστικό τριήμερο δεν έχει κανονικό πρόγραμμα και περιλαμβάνει σπριντ το Σάββατο, η Ferrari αποφάσισε να μην παρουσιάσει μεγάλες αναβαθμίσεις στην πίστα που βρίσκεται μόλις 90 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις του Cavallino Rampante στο Maranello.

H επιλογή αυτή έγινε επειδή στην Imola, οι ομάδες θα έχουν μόνο μία ώρα ελεύθερων δοκιμών στη διάθεσή τους -αντί για τρεις σε ένα κανονικό αγωνιστικό τριήμερο- πριν τα μονοθέσια εισέλθουν σε καθεστώς parc ferme, υπό το οποίο απαγορεύονται οι αλλαγές στο στήσιμο. Συνεπώς, η Ferrari έκρινε ότι δε θα έχει αρκετό χρόνο για να αξιολογήσει τη λειτουργία των αναβαθμίσεων και να διαμορφώσει σωστά το στήσιμο του μονοθεσίου.

Συνεπώς, ο διευθυντής της Scuderia, Mattia Binotto, δήλωσε ότι η ιταλική ομάδα θα περιμένει τους επόμενους αγώνες για να παρουσιάσει αναβαθμίσεις. Πριν από αυτό, θα επικεντρωθεί στην εύρεση τρόπων αντιμετώπισης των έντονων ταλαντώσεων που παρουσίαζε στη Μελβούρνη η F1-75.

O Mattia Binotto ανέφερε: «Νομίζω ότι θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο όσον αφορά τις αναβαθμίσεις και την προσπάθειά μας να τις αξιολογήσουμε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, επειδή προφανώς πρέπει να επικεντρωθούμε στις κατατακτήριες δοκιμές. Όσον αφορά εμάς, δεν θα έχουμε πολλά πράγματα στην Imola, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα είναι το κατάλληλο μέρος».

«Αλλά θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα προβλήματα που έχουμε ακόμα μέχρι στιγμής. Αναφέρομαι στις ταλαντώσεις και τις αναπηδήσεις που επηρέασαν την απόδοσή μας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οπότε θα προσπαθήσουμε και πάλι να δουλέψουμε επάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Αλλά οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις θα έρθουν αργότερα στη σεζόν».

Όσον αφορά το πολύ καλό ξεκίνημα της Ferrari στη φετινή σεζόν, καθώς και την επιβλητική νίκη της Ferrari στο GP Αυστραλίας, o Binotto δήλωσε: «Είμαι σίγουρα έκπληκτος. Νομίζω ότι δουλέψαμε σκληρά και δώσαμε μεγάλη προτεραιότητα στο 2022. Ήξερα ότι έχουμε μια σπουδαία ομάδα και βελτιωθήκαμε σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ήλπιζα να έχουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για την έναρξη της σεζόν, αλλά σίγουρα δεν περίμενα ένα τόσο καλό ξεκίνημα».

«Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ εμάς και των άλλων είναι πολύ μικρή. Νομίζω ότι οι προηγούμενοι αγώνες το απέδειξαν και σίγουρα θα έχουμε μεγάλη μάχη στα επόμενα Grand Prix». Όπως δήλωσε ο Ιταλός, πολύ σημαντικός ρόλο στη νίκη της Αυστραλίας έπαιξε η καλή ισορροπία της F1-75: «Το γεγονός ότι είχαμε ένα καλά ισορροπημένο μονοθέσιο ήταν βασικό στοιχείο όσον αφορά τη διαχείριση των ελαστικών και ο Charles (Leclerc) έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα». Ο Binotto τόνισε επίσης ότι ο Μονεγάσκος οδηγός έχει βελτιωθεί πολύ από την πρώτη του σεζόν στη Ferrari (2019) στη διαχείριση των ελαστικών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!