Το ανανεωμένο Audi A6 στο δρόμο λίγο πριν την παρουσίασή του

Η Audi θα παρουσιάσει μέσα στο έτος το ανανεωμένο A6, με φρέσκο «πρόσωπο» και τεχνολογία δανεισμένη από το πρόσφατα ανανεωμένο A8.

Το ανανεωμένο Audi A6 στο δρόμο λίγο πριν την παρουσίασή του

Η Audi θα παρουσιάσει μέσα στο έτος το ανανεωμένο A6, με φρέσκο «πρόσωπο» και τεχνολογία δανεισμένη από το πρόσφατα ανανεωμένο A8.

Οι φωτογράφοι μας απαθανάτισαν το ανανεωμένο Audi A6 με καμουφλάζ, στα τελευταία στάδια της εξέλιξης του. Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, για να εντείνει τον ανταγωνισμό με τις BMW Σειρά 5, Mercedes E-Class και Maserati Ghibli.

Οι ανανεώσεις είναι λίγες και περιορίζονται στα καμουφλαρισμένα τμήματα του πρωτοτύπου αυτοκινήτου: Ένας νέος εμπρός προφυλακτήρας με, από ότι φαίνεται, μικρότερη μάσκα και νέοι προβολείς με πιο μοντέρνα φώτα ημέρας.

Τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν με του πρόσφατα ανανεωμένου Audi A8 και είναι πιθανό να έχουν και την ίδια τεχνολογία Digital Matrix LED, με 1,3 εκατομμύρια μικροκαθρέφτες, που σύμφωνα με την Audi μπορούν να προσαρμόσουν με ακρίβεια τη δέσμη φωτός σε σκοτεινά σημεία στο δρόμο και να βελτιώσουν την ορατότητα του οδηγού.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο πίσω μέρος, με ξανασχεδιασμένα φώτα και το πορτμπαγκάζ να έχει μεγαλύτερη προεξοχή πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ η εξάτμιση εξακολουθεί να κρύβεται πίσω προφυλακτήρα.

Δείτε επίσης: Το πολυτελές Audi A8 ανανεώθηκε

Αναμένουμε μια βελτίωση των επενδύσεων και της ταπετσαρίας στην καμπίνα των επιβατών, καθώς και κάποια ενημέρωση λογισμικού για τις τρείς οθόνες του Α6. Οι ίδιες οι οθόνες είναι μάλλον απίθανο να αλλάξουν, επομένως οι αγοραστές θα έχουν στη διάθεση τους τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, το σύστημα ψυχαγωγίας 8,8 ιντσών και οθόνη 8,6 ιντσών για τον κλιματισμό.

Στη γκάμα των κινητήρων θα υπάρξουν ελάχιστες αλλαγές. Οι μικρότεροι θα είναι ο  4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 2,0 λίτρων 204 ίππων και δύο 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων 2,0 λίτρων με 204 ή 265 ίππους. Ακολουθεί μια ενημερωμένη έκδοση του A6 55 TFSI με υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων βενζίνης 340 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ο αντίστοιχος πετρελαιοκινητήρας V6 με 286 ίππους. Και οι δύο θα διατίθενται στάνταρ με τετρακίνηση quattro.

Η plug-in υβριδική έκδοση θα μείνει αμετάβλητη με τον ενημερωμένο 50 TFSI e να έχει ισχύ 300 ίππων και μέγιστη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 55 χιλιόμετρα, αν δεν αλλάξει η μπαταρία σε σχέση με το σημερνό μοντέλο.

Στην κορυφή της σειράς θα υπάρχουν τα τετρακίνητα Audi S6 και RS6. Το πρώτο θα τροφοδοτείται από έναν V6 πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων 349 ίππων, ενώ το δεύτερο θα διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 4,0 λίτρων 600 ίππων.

Φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!