Τέλος στην παραγωγή της Mercedes-AMG GT Black Series

Έπειτα από την παραγωγή περίπου 1.700 αυτοκινήτων, η Mercedes έθεσε τέλος στην παραγωγή της AMG GT Black Series.

Τέλος στην παραγωγή της Mercedes-AMG GT Black Series

Έπειτα από την παραγωγή περίπου 1.700 αυτοκινήτων, η Mercedes έθεσε τέλος στην παραγωγή της AMG GT Black Series.

Το γεγονός ότι η παραγωγή αυτού του… θηρίου σταμάτησε επιβεβαίωσε υπεύθυνος Τύπου της Mercedes. Ο ίδιος ανέφερε ότι το σχέδιο της γερμανικής εταιρείας ήταν εξαρχής να παραχθεί η GT Black Series για χρονική περίοδο περίπου ενός έτους, χωρίς να υπάρχει όριο στον αριθμό αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν.

Η Mercedes-AMG GT Black Series παρουσιάστηκε τον Ιούλιου του 2020 και αποτέλεσε το πρώτο δείγμα Black Series της Mercedes από το 2014. Διαθέτει έναν 4λιτρο V8 με διπλό τούρμπο, που μεταδίδει 720 ίππους στους πίσω τροχούς. H υιοθέτηση επίπεδης διάταξης στροφαλοφόρου ήταν αρκετή για την Mercedes-AMG να θεωρήσει αυτό τον κινητήρα καινούργιο, με εσωτερική κωδική ονομασία Μ178 LS2.

Ο κινητήρας αυτός παράγει μέγιστη ισχύ στο φάσμα μεταξύ 6.700 και 6.900 σ.α.λ. αλλά έχει τη δυνατότητα να φτάσει έως και τις 7.200 σ.α.λ. Παράγει ροπή 800 Nm, που παραμένει σταθερή από τις 2.000 έως τις 6.000 σ.α.λ. Το διπλό τούρμπο παράγει συμπίεση 24,6 psi και τα μεγαλύτερα intercooler βοηθάνε να διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα η θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο θάλαμο καύσης.

Mercedes-AMG GT Black Series

Την αξιοποίηση της ιπποδύναμης αυτής επιτρέπει ένα ενισχυμένο κιβώτιο DCT επτά σχέσεων, με διπλό συμπλέκτη, το οποίο πραγματοποιεί τις αλλαγές εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η Mercedes-AMG GT Black Series έχει επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ σε 3,1 δλ. και 0-200 σε λιγότερο από 9 δλ. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 325 χ.α.ώ.

Όσον αφορά το αμάξωμα, χρησιμοποιούνται εξαρτήματα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των κατηγοριών GT3 και GT4. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στη μάσκα, για καλύτερη απαγωγή θερμότητας και ένα εμπρός splitter του οποίου η κλίση ρυθμίζεται χειροκίνητα. Μια υπερμεγέθης πίσω αεροτομή ενισχύει την πρόσφυση στον πίσω άξονα και η γωνία πρόσπτωσης του πτερυγίου μπορεί να ρυθμιστεί ηλεκτρονικά, φτάνοντας έως και τις 20 μοίρες.

Το 2020, η Mercedes-AMG GT Black Series, σημείωσε ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής στο Nordshleife του Nurburgring, με χρόνο 6:34.61. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε αργότερα από μια Manthey Performance Porsche 911 GT2 RS, αλλά για να έχει ένας πελάτης αυτοκίνητο πανομοιότυπο με αυτό που κατέρριψε το ρεκόρ, θα πρέπει να προσθέσει το κιτ βελτίωσης της Tequipment.

Η τιμή της βασικής έκδοσης της Mercedes-AMG GT Black Series στη Γερμανία ήταν 335.240 ευρώ, ενώ στις ΗΠΑ η αρχική τιμή άγγιζε τα 326.050 δολάρια.

Mercedes-AMG GT Black Series

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!