Άρχισε η παραγωγή του Volkswagen ID.5

Είναι το έκτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ομίλου Volkswagen που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau

Άρχισε η παραγωγή του Volkswagen ID.5

Είναι το έκτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ομίλου Volkswagen που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau

Η Volkswagen προχωρά προς την μετάβαση στον εξηλεκτρισμό μέσω της στρατηγικής ACCELEREATE. Η επίσημη έναρξη παραγωγής των ID.5 και ID.5 GTX σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μετατροπής του εργοστασίου της στο Zwickau σε μια μονάδα παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή είναι παγκοσμίως η πρώτη μεγάλης κλίμακας μετατροπή εγκατάστασης από παραγωγή συμβατικών σε αποκλειστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Έξι μοντέλα των Volkswagen, Audi και CUPRA, με βάση την πλατφόρμα MEB, θα κατασκευάζονται στο Zwickau. Τα εργοστάσια στο Emden (ID.4), στο Ανόβερο (ID. Buzz) και στην Chattanooga των ΗΠΑ (ID.4) θα προστεθούν μέσα στο έτος στο δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η Volkswagen έχει θέσει τα θεμέλια για την κατασκευή 1,2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων με βάση την πλατφόρμα MEB, στις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα το 2022.

Από το 2018, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για τη μετατροπή του εργοστασίου του Zwickau σε μια ψηφιακή, ευέλικτη, υψηλής απόδοσης μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Υπάρχει μεγάλη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, όπως τα έξυπνα ρομπότ Industry 4.0 και τα αυτόνομα συστήματα μεταφοράς εξαρτημάτων.

Σχεδόν το 40% του κόστους της επένδυσης διατέθηκε μόνο για τη βελτίωση και την επέκταση του φανοποιείου, το οποίο είναι πλέον κατά 90% αυτοματοποιημένο και αύξησε τα τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ του, από 1.200 σε 1.625. Ο αυτοματισμός στη γραμμή συναρμολόγησης έχει σχεδόν διπλασιαστεί και η εργονομία παραγωγής έχει βελτιωθεί σημαντικά. Επιπλέον προστέθηκαν περίπου 50.000 τετραγωνικά μέτρα κτιρίων και δημιουργήθηκαν μόνιμες, σίγουρες θέσεις εργασίας, με την εκπαίδευση των 9.000 ατόμων του προσωπικού στη νέα τεχνολογία.

Στο Zwickau κατασκευάζονται τα Volkswagen ID.3, ID.4 και ID.5, τα Audi Q4 e-tron, Q4 Sportback e-tron και το CUPRA Born. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα θα είναι άνω των 300.000 οχημάτων, καθιστώντας το εργοστάσιο του Zwickau την πιο παραγωγική εγκατάσταση κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Η παραγωγή των μοντέλων της Volkswagen στο Zwickau, γίνεται με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και παραγωγής. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, οι εκπομπές άνθρακα μηδενίζονται ή μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο και τυχόν αναπόφευκτες εκπομπές αντισταθμίζονται μέσω δράσεων για το κλίμα.

Τα μέτρα αποφυγής άνθρακα ισχύουν και για την ενεργοβόρα παραγωγή κυψελών μπαταρίας, μέσω συμφωνίας με τους προμηθευτές ώστε να χρησιμοποιούν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!