Το κορυφαίο Toyota GRMN Yaris: Ελαφρύτερο και σε μόλις 500 αυτοκίνητα

H Toyota παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο την κορυφαία έκδοση του σπορ σουπερμίνι

Το κορυφαίο Toyota GRMN Yaris: Ελαφρύτερο και σε μόλις 500 αυτοκίνητα

H Toyota παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο την κορυφαία έκδοση του σπορ σουπερμίνι

Σε μόλις 500 μονάδες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, θα κατασκευαστεί από την Toyota το GRMN Yaris. H έκδοση αποτελεί εξέλιξη του GR Yaris των 261 ίππων, ενός από τα ισχυρότερα αυτοκίνητα πόλης. Τα 500 αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και η επιλογή των κατόχων τους θα γίνει μέσω κλήρωσης. Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν το προσεχές καλοκαίρι.

Πέρα από το επιθετικό body kit, με τα φουσκωμένα φτερά και την μεγάλη σταθερή πίσω αεροτομή, το GRMN Yaris είναι ελαφρύτερο κατά σχεδόν 20 κιλά και… προσανατολισμένο για χρήση στην πίστα. Το συνολικό πλάτος είναι αυξημένο κατά 10 χιλιοστά, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί επίσης κατά 10 χιλ, για χαμηλότερο κέντρο βάρους. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD), ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει (σε σχέση με το GR Yaris) και σε άλλους τομείς, όπως το σύστημα πέδησης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro και οι σπορ πινελιές. Επιπλέον της “βασικής” έκδοσης του GRMN Yaris, θα διατεθεί μία ακόμη πιο ειδική, με το πακέτο Circuit Package. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες, με ματ εξωτερικό χρώμα και στήσιμο για χρήση στην πίστα. Στους αντιπροσώπους της Toyota στην Ιαπωνία, οι κάτοχοι του αυτοκινήτου θα μπορούν να παραγγείλουν το Rally Package (το κόκκινο αυτοκίνητο), με εξοπλισμό – όπως οι προστατευτικές ποδιές – που του επιτρέπουν να κινείται σε κάθε μορφής έδαφος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!