Skoda Kodiaq: Πιο ψηφιακό και με νέο κινητήρα για το RS

Το μεγάλο SUV ανανεώνεται σχεδιαστικά και αναβαθμίζεται τεχνολογικά

Skoda Kodiaq: Πιο ψηφιακό και με νέο κινητήρα για το RS

Το μεγάλο SUV ανανεώνεται σχεδιαστικά και αναβαθμίζεται τεχνολογικά

Νέα πλεονεκτήματα, δίπλα σε αυτά της άνεσης και της πρακτικότητας, δίνει στο Kodiaq η Skoda, λανσάροντας την ανανεωμένη έκδοση του SUV. Αισθητικές παρεμβάσεις, νέα στοιχεία εξοπλισμού και η επιλογή 2λιτρου TSI για την κορυφαία έκδοση RS, είναι στο «μενού» της αναβάθμισης του Kodiaq, το οποίο διατίθεται και σε 7θέσια διάταξη του εσωτερικού του. Το SUV των 4,7 μέτρων θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Τσεχία και η κυκλοφορία του στην Ελλάδα προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2021.

«Το Kodiaq ήταν το πρώτο SUV στη γκάμα μας και μας επέτρεψε να μπούμε σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία. Πλέον το μεγάλο μας SUV αναβαθμίστηκε και προσφέρει νέα στοιχεία στην ασφάλεια και την άνεση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda Auto, Thomas Schafer.

Οπτικά, το ανανεωμένο Kodiaq ξεχωρίζει από την επανασχεδιασμένη και πιο όρθια γρίλια, το ανυψωμένο καπό, τα στάνταρ φώτα LED (προαιρετικά είναι διαθέσιμα με τεχνολογία full LED Matrix), τις τύπου αλουμινίου προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω (στις εκδόσεις Active, Ambition and Style) που τονίζουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα. Η λίστα των αλλαγών περιλαμβάνει νέες ζάντες αλουμινίου έως 20 ίντσες και επεμβάσεις στο αεροδυναμικό πακέτο, όπως η νέα πίσω μαύρη αεροτομή.

Στην καμπίνα των επιβατών, οι σχεδιαστές της Skoda επιχειρούν να δώσουν στο Kodiaq πιο premium αίσθηση. Προς αυτή την κατεύθυνση τοποθέτησαν νέες διακοσμητικές λωρίδες, ατμοσφαιρικό φωτισμό LED και ραφές στις επενδύσεις των καθισμάτων, τα οποία – προαιρετικά – είναι δερμάτινα, εργονομικά και με λειτουργία μασάζ. Το νέο Kodiaq μπορεί να παραγγελθεί με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών (στάνταρ στο RS), αλλά και το ηχοσύστημα της Canton με 10 ηχεία. Η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας εμπλουτίζεται με το Crew Protect Assist, το οποίο προειδοποιεί για επικείμενη σύγκρουση οχήματος στο πίσω μέρος του Kodiaq.

Το κορυφαίο από πλευράς ισχύος και εξοπλισμού Kodiaq RS αποκτά επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα αλλά και νέο κινητήρα: στη θέση του 2.0 TDI διπλού turbo επελέγη ο 2λιτρος TSI με 245 ίππους, 5 περισσότερους από τον πετρελαιοκινητήρα. Όντας κατά 60 κιλά ελαφρύτερος από τον diesel και με το νέο – ελαφρύτερο – 7άρι DSG, συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων. Για τις υπόλοιπες εκδόσεις του Kodiaq, διαθέσιμοι είναι ο 1.5 TSI 150 ίππων, ο 2.0 TSI με 190 ίπποτς και ο 2.0 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 150 και 200 ίππους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!