Αυτόνομο όχημα κοινής χρήσης Made in China για τις ΗΠΑ

Η Waymo και η Zeekr θα συνεργαστούν για τη δημιουργία στόλου αυτόνομων οχημάτων

Αυτόνομο όχημα κοινής χρήσης Made in China για τις ΗΠΑ

Η Waymo και η Zeekr θα συνεργαστούν για τη δημιουργία στόλου αυτόνομων οχημάτων

Η μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων Zeekr, θα συνεργαστεί με την Waymo για την ανάπτυξη ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος για τη δημιουργία ενός στόλου κοινής χρήσης οχημάτων για τις  Ηνωμένες Πολιτείες. Το ειδικά κατασκευασμένο όχημα σχεδιάζεται και αναπτύσσεται από το τμήμα R&D της Zeekr, στο CEVT (China Europe Vehicle Technology Centre) που βρίσκεται στο Gothenburg της Σουηδίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Zeekr θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το μελλοντικό όχημα σε μια νέα, δική της αρχιτεκτονική και η Waymo θα αναλάβει την παράδοση των οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ενσωμάτωση του αυτόνομου συστήματος Waymo Driver στο όχημα.

Το νέο όχημα θα επικεντρώνει στον επιβάτη, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τα αυτόνομα οχήματα. Το νέο Zeekr θα διαθέτει μια πλήρως διαμορφώσιμη καμπίνα, με επιλογή να έχει ή να μην έχει χειριστήρια οδήγησης, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των πελατών του στόλου Waymo One στις ΗΠΑ.

Η Zeekr ιδρύθηκε στις αρχές του 2021 και τον Απρίλιο παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, το 001, το οποίο παραδόθηκε στους πρώτους πελάτες τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Andy An, Διευθύνων Σύμβουλος της Zeekr Technology δήλωσε: «Η Zeekr δημιουργήθηκε με βάση τα ιδανικά της ισότητας, της διαφορετικότητας και της βιωσιμότητας. Με το να γίνουμε στρατηγικός συνεργάτης και προμηθευτής του στόλου Waymo One, θα είμαστε σε θέση να μοιραστούμε την εμπειρία και τα ιδανικά μας , παρέχοντας τεχνογνωσία στη συνεργασία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που ταιριάζει στις απαιτήσεις της Waymo για αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία στην παγκόσμια αγορά των βιώσιμων μετακινήσεων».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!