Ο Jerry Seinfeld και τα αυτοκίνητά του

Λάτρης των αυτοκινήτων και ειδικά των Porsche, είναι ο διάσημος ηθοποιός

Ο Jerry Seinfeld και τα αυτοκίνητά του

Λάτρης των αυτοκινήτων και ειδικά των Porsche, είναι ο διάσημος ηθοποιός

Ο Jerry Seinfeld είναι γνωστός για δύο πράγματα, για τη λαμπρή καριέρα του ως κωμικός και για τη λατρεία του στα αυτοκίνητα. Ο ίδιος κρατά χαμηλό προφίλ και δεν αποκαλύπτει συχνά λεπτομέρειες σχετικά με την εντυπωσιακή συλλογή του, που φημολογείται ότι απαρτίζεται από ένα μεγάλο διψήφιο αριθμό αυτοκινήτων.

Μάλιστα, το 1999 ξόδεψε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ για να αγοράσει ένα χώρο στο δυτικό Manhattan, κοντά στο σπίτι του, που μετέτρεψε σε γκαράζ για τα αγαπημένα του μοντέλα. Ένα κομμάτι του χώρου έχει μετατραπεί σε σπίτι, ώστε ο χολιγουντιανός ηθοποιός να μπορεί να περνά άνετα, περισσότερο χρόνο εκεί, ενώ μια μικρή ομάδα ειδικών ασχολείται με τη συντήρηση των αυτοκινήτων που είναι στο σύνολο τους απολύτως λειτουργικά

Ανάμεσα στα κομμάτια της συλλογής υπάρχουν κλασσικά μοντέλα, συλλεκτικά, ακόμα και αγωνιστικά. Το σίγουρο είναι ότι ο ηθοποιός ξεχωρίζει κάποια αυτοκίνητα, αφού δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τις Porsche.

Ας δούμε μερικά από τα μοντέλα που φέρεται να απαρτίζουν τη συλλογή του Jerry Seinfeld.

Porsche 356/2 Gmünd του 1949

Από τα 52 «356» που παρήγαγε η Porsche μέσα σε δύο χρόνια στην αυστριακή πόλη Gmünd, το μοντέλο με τον σειριακό αριθμό 40 ανήκει στον Jerry Seinfeld. Χειροποίητο και σφυρηλατημένο στο χέρι από αλουμίνιο, το 356 κατασκευάστηκε με εξαρτήματα κυρίως της VW. Το πισωίνητο μοντέλο, με τον κινητήρα πίσω, είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την 911.

Lamborghini Miura του 1969

Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα οχήματα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Έχει κινητήρα 3,9 λίτρων, V12, με ισχύ 370 ίππων τοποθετημένο πλάι, ανάμεσα στα καθίσματα και τους πίσω τροχούς. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που αυτό το αυτοκίνητο είναι τόσο φαρδύ.

Mercedes-Benz 300SL Gullwing του 1955

Αυτό είναι ένα από τα πιο ακριβά μοντέλα της συλλογής του Seinfeld, με κόστος 1,6 εκ. ευρώ. Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, διαθέτει 3λιτρο κινητήρα που του επιτρέπει να κινηθεί με έως και 263 χλμ./ώρα. Πήρε το όνομα Gullwing από τις πόρτες που ανοίγουν σαν τα φτερά του γλάρου.

Porsche 550 Spyder του 1955

Αν και αυτό το μοντέλο κουβαλά το «βάρος» του χαμού του James Dean, η Porsche 550 Spyder είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, από το οποίο κατασκευάστηκαν μόνο 75 κομμάτια. Με κινητήρα 1,5 λίτρων έχει ισχύ 110 ίππων, μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ./ώρα και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Porsche που κατασκευάστηκε ειδικά για αγώνες. Εκεί κέρδισε το παρατσούκλι «giant killer» (ο φονέας των γιγάντων).

Fiat 500 του 1957

Το τροποποιημένο Fiat 500 με το ύφασμα αντί οροφής και χωρίς πόρτες κατασκευαζόταν από το 1957 έως το 1975 και φέρει στοιχεία που θυμίζουν το μεταγενέστερο Fiat 126. Λίγο μετά την απόκτηση του, το 2008, ο ηθοποιός είχε ένα μικρό ατύχημα με αυτό, αλλά η ζημιά ήταν μικρή και το 500 εξακολουθεί να είναι μέρος της συλλογής του.

Porsche 911 Carrera 3.0 του 1974

Ένα από τα 15 κομμάτια RS που κατασκευάστηκαν, αυτή η Porsche συμμετείχε στο θεσμό International Race of Champions στη βόρεια Αμερική και η τιμή της εκτιμάται ότι είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ, αν και πρόσφατα μια από τις υπόλοιπες 14 πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2,2 εκ. ευρώ.

 Porsche 908/03 του 1970

Το αυτοκίνητο που κέρδισε το Targa Florio, με αριθμό σασί 008, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της συλλογής. Το μοντέλο σχεδιάστηκε για να συμμετάσχει σε δύο φημισμένους αγώνες αντοχής, στο Targa Florio και στο Nürburgring. Είναι ελαφρύ, με κατανομή βάρους 45-55 και αρχικά οι οδηγοί δοκιμών παραπονέθηκαν για την όρθια θέση του οδηγού. Μετά είδαν τους χρόνους που έκανε το 908 και δεν παραπονέθηκαν ξανά. Ο Jerry Seinfeld περιέγραψε το μοντέλο ως το πιο πολύτιμο απόκτημά του.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!