Ο αντικαταστάτης του Lexus LFA θα είναι μηδενικών ρύπων

Με εντυπωσιακές αναλογίες, 0-100 σε περίπου 2 δλ. και αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Ο αντικαταστάτης του Lexus LFA θα είναι μηδενικών ρύπων

Με εντυπωσιακές αναλογίες, 0-100 σε περίπου 2 δλ. και αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Παράλληλα με την αποκάλυψη 11 νέων πρωτότυπων Toyota, η premium ιαπωνική μάρκα Lexus, αποκάλυψε τρία νέα πρωτότυπα ηλεκτρικά μοντέλα που θα την οδηγήσουν στον πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το 2030. Ο Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, τόνισε ότι η Lexus στοχεύει σε ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας, και παρουσίασε ορισμένα από τα μοντέλα που θα τη βοηθήσουν να το πετύχει.

Η Toyoda αποκάλυψε το νέο κορυφαίο από πλευράς επιδόσεων «Sports Battery EV» και περιέγραψε ότι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το LFA θα κάνει 0-100 χλμ/ώρα κοντά στα δύο δευτερόλεπτα. Είπε ότι «με τις αναλογίες και το χαμηλό ύψος, που είναι απαραίτητα για ένα σπορ αυτοκίνητο, θα επιδείξει τη μοναδική οδηγική απόδοση ενός Lexus» και επιβεβαίωσε ότι η αυτονομία του θα είναι πάνω από 700 χιλιόμετρα, πιθανότητα με τη χρήση μπαταριών στερεάς κατάστασης. Θα είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό Lexus LFA, με τον Toyoda να τονίζει ότι το νέο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο θα φτιαχτεί με τη μυστική συνταγή επιδόσεων του LFA.

Μαζί με το έτοιμο για παραγωγή ηλεκτρικό SUV RZ, που είχε ήδη επιβεβαιωθεί, η Lexus παρουσίασε άλλο ένα πρωτότυπο μεγάλο SUV, καθώς και ένα μικρότερο μοντέλο με έντονη γραμμή οροφής. Οι εικόνες που αποκάλυψε η μάρκα δείχνουν επίσης ένα κομψό station wagon, ένα hatchback, μια cabrio εκδοχή του σπορ μοντέλου, καθώς και τις σιλουέτες άλλων έξι αυτοκινήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!