Car wallet: Δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας στο κινητό

Σχεδιάζεται στα πρότυπα της εφαρμογής τύπου wallet για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19

Car wallet: Δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας στο κινητό

Σχεδιάζεται στα πρότυπα της εφαρμογής τύπου wallet για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19

Στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφων των αδειών κυκλοφορίας προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η παρουσίαση των δύο νέων ψηφιακών εφαρμογών έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμικό – νομοθετικό, αλλά και στο ψηφιακό πλαίσιο που ήταν αναγκαία για να προχωρήσει η απλούστευση και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας.

«Αλλάζουμε τελείως τη διαδικασία, την κάνουμε ψηφιακή. Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά η οποία μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την υφιστάμενη διαδικασία. Και βέβαια έχουμε κάνει και σημαντική πρόοδο σχετικά με την προσωρινή άδεια οδήγησης και με ενδιαφέρει πολύ να μιλήσουμε και λίγο για τις καινούργιες εφαρμογές ειδικά αυτή την ιδέα του car wallet όπου θα μπορούμε να έχουμε ουσιαστικά στο κινητό μας όλα τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με το αυτοκίνητο, ασφάλιση, άδεια οδήγησης και όλα τα σχετικά», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη.

Τι είναι το Car Wallet

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του Υπουργείου Οικονομικών και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρότυπα της εφαρμογής τύπου wallet για το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, σχεδιάζεται η εφαρμογή Car Wallet, που θα περιλαμβάνει:

– Δίπλωμα Οδήγησης
– Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος
– Τέλη Κυκλοφορίας
– Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ
– Αντίγραφο Ασφαλιστικού Συμβολαίου οχήματος,
– Ιστορικό Συντήρησης Οχήματος, κλπ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!