To Renault 4L στον αέρα!

Εκεί που πηγαίνει το AIR4, δεν χρειάζεται δρόμους

To Renault 4L στον αέρα!

Εκεί που πηγαίνει το AIR4, δεν χρειάζεται δρόμους

Ολοκληρώνοντας τους εορτασμούς για την 60η επέτειο του εμβληματικού Renault 4, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την εταιρεία TheArsenale για να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό εκθεσιακό μοντέλο, ένα 4L που μπορεί να πετάξει! Το Renault 4L πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια μονάδες σε περισσότερες από 100 χώρες στα 31 χρόνια που παραγόταν. Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το λανσάρισμα του, η εταιρεία διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους, με αποκορύφωμα το ιπτάμενο 4L.

Το Renault 4 ήταν ένα απλό, ευέλικτο και αποτελεσματικό μοντέλο που κατασκευαζόταν από το 1961 έως το 1992. Χρησιμοποιήθηκε από οικογένειες, επιχειρήσεις, τη χωροφυλακή, τα ταχυδρομεία, δίνοντας παράλληλα την έμπνευση και την ευκαιρία σε γενιές νέων οδηγών να πιάσουν το τιμόνι. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έκαναν την TheArsenale να συνεργαστεί με τη Renault για να κατασκευάσουν μαζί ένα 4L που μπορεί να ταξιδεύει στους αχαρτογράφητους δρόμους του ουρανού.

Το AIR4 είναι σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας, το οποίο, όσο η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται, διεκδικεί τον αέρα ως τον νέο δρόμο του μέλλοντος. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο αυθεντικό μοντέλο του 1961, όμως είναι μια σύγχρονη παραλλαγή, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Ώρες υπολογισμών και δοκιμών που βασίζονταν σε σύγχρονες τεχνικές και τεχνητή νοημοσύνη οδήγησαν στην κατασκευή του AIR4 πριν αρχίσουν οι δοκιμές.

«Μετά από εορτασμούς ενός έτους θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι ασυνήθιστο για την 60η επέτειο του 4L», υπογραμμίζει ο Arnaud Belloni, Διευθυντής Global Marketing της Renault. «Αυτή η συνεργασία με την TheArsenale ήρθε πολύ φυσικά. Το ιπτάμενο εκθεσιακό AIR4 είναι κάτι πρωτοποριακό και ίσως δίνει μια εικόνα του πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό το θρυλικό μοντέλο σε 60 χρόνια από σήμερα».

Αντί για τροχούς, το AIR4 έχει τέσσερις έλικες, έναν σε κάθε γωνία του οχήματος. Χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου-πολυμερούς,  χωρητικότητας 22.000 mAh που παράγουν συνολική ισχύ περίπου 90.000 mAh, αρκετή για οριζόντια μέγιστη ταχύτητα 26 μέτρα /δευτερόλεπτο με κλίση 45° κατά τη διάρκεια της πτήσης, έως μέγιστη κλίση 70°. Μπορεί να πετάξει έως τα 700 μέτρα από την επιφάνεια της γης με ταχύτητα απογείωσης 14 μέτρα/ δευτερόλεπτο, αν και αυτό περιορίζεται στα 4 μέτρα/ δευτερόλεπτο, για λόγους ασφαλείας, με ταχύτητα προσγείωσης τα 3 μέτρα/δευτερόλεπτο. Οι έλικες του παράγουν 95 κιλά κάθετης ώθησης ο καθένας (συνολικά 380 κιλά).

Το AIR4 έχει εμπνευστεί, σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, στην καρδιά του πρώτου τεχνολογικού πάρκου της Ευρώπης στη Sophia Antipolis, στην Κυανή Ακτή. Είναι το πρώτο προϊόν του τμήματος «ROAD TO AIR» της TheArsenale, το οποίο οραματίζεται το μελλοντικό δίκτυο μεταφορών να βρίσκεται στον ουρανό.

Το AIR4 θα εκτεθεί στο κέντρο του Παρισιού στο Atelier Renault στα Ηλύσια Πεδία μέχρι το τέλος του έτους, μαζί με άλλες ιστορικές εκδόσεις του Renault 4. Το 2022, το AIR4 θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, πριν από ένα pit stop στο Μακάο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!