Το νέο Peugeot Landtrek λανσαρίστηκε στη Νότια Αφρική

Αυτή είναι η πέμπτη χώρα που υποδέχεται το γαλλικό pick-up

Το νέο Peugeot Landtrek λανσαρίστηκε στη Νότια Αφρική

Αυτή είναι η πέμπτη χώρα που υποδέχεται το γαλλικό pick-up

Μετά το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Γκάνα και τη Σενεγάλη, η Peugeot διαθέτει το νέο της pick-up και στη Νότια Αφρική. Με επιλογή δικίνητων ή τετρακίνητων εκδόσεων, το διπλοκάμπινο Landtrek έχει πετρελαιοκινητήρα 147 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η κατηγορία των pick-up ενός τόνου αντιπροσωπεύει πωλήσεις περίπου 300.000 μονάδων ετησίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) ξεπερνούν το 25% της αγοράς νέων οχημάτων της Νότιας Αφρικής και το Landtrek στοχεύει να μπει δυναμικά στις επιλογές των αγοραστών. Μεταξύ των βασικών απαιτήσεων των πελατών της κατηγορίας είναι η αξιοπιστία, η στιβαρότητα και η ευκολία επισκευής. Έτσι στο σχεδιασμό του Landtrek δόθηκε μεγάλη προσοχή σε αυτά τα στοιχεία.

Προσφέρει δυνατότητα ρυμούλκησης έως και τρεις τόνους και ωφέλιμο φορτίο που υπερβαίνει τον έναν τόνο, ενώ οδηγικά έχει την άνεση ενός SUV. Παράλληλα η διπλή καμπίνα καλύπτει τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις οικογενειακές ανάγκες των χρηστών, ενώ μια πλήρης σειρά είκοσι οκτώ αξεσουάρ θα είναι διαθέσιμη από το δίκτυο της Peugeot. Ο εξοπλισμός άνεσης του Landtrek προέρχεται από τη σειρά SUV της μάρκας και περιλαμβάνει προηγμένη συνδεσιμότητα, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, οθόνη αφής 10” HD συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto και σκληρό δίσκο 10 GB που επιτρέπει την αποθήκευση μουσικής, φωτογραφιών κτλ.

Από πλευράς εξοπλισμού ασφαλείας, το pick-up διαθέτει έξι αερόσακους και ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας με Hill Descent Control, Hill Start Assist και έλεγχο τρέιλερ. Διαθέτει ακόμα φώτα LED εμπρός και πίσω, κάμερα και αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα off-road στον καθρέφτη του συνοδηγού και πανοραμική εικόνα 360° που βοηθά τον οδηγό σε εμπόδια ή στενά περάσματα.

Στη φάση των δοκιμών, έγιναν περισσότερα από δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλα τα εδάφη και σε όλες τις συνθήκες, ώστε το Landtrek να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει off-road προκλήσεις, αλλά και να είναι άνετο στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο. Ο turbodiesel κινητήρας των 1,9 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, αποδίδει ισχύ 147 ίππων και έχει ροπή 350 Nm. Οι τετρακίνητες εκδόσεις έχουν πίσω μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Χάρη στον περιστροφικό διακόπτη ο οδηγός μπορεί να επιλέξει εύκολα μεταξύ των λειτουργιών 2-high, 4-high και 4-low.

Το Peugeot Landtrek καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών ή 100.000 χλμ. και οι τιμές για το δικίνητο μοντέλο αρχίζουν από 33.350 € στην Νότια Αφρική, ενώ για το τετρακίνητο από 38.774€.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!