Ford pick-up του 1978 με ηλεκτρικά μοτέρ από την Mustang Mach-E

Η Ford διαθέτει έναντι 3.900 δολαρίων τον ηλεκτροκινητήρα 281 ίππων, για όσους θέλουν να μετατρέψουν σε ηλεκτρικό το κλασσικό τους αυτοκίνητο

Ford pick-up του 1978 με ηλεκτρικά μοτέρ από την Mustang Mach-E

Η Ford διαθέτει έναντι 3.900 δολαρίων τον ηλεκτροκινητήρα 281 ίππων, για όσους θέλουν να μετατρέψουν σε ηλεκτρικό το κλασσικό τους αυτοκίνητο

Η Ford δείχνει το μέλλον των custom ηλεκτροκίνητων οχημάτων με την αποκάλυψη του αμιγώς  ηλεκτρικού F-100 Eluminator. Το μηδενικών εκπομπών ρύπων μοντέλο τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο κινητήρα της Ford Performance Parts που πωλείται και on-line. Βασισμένο σε ένα κλασικό pickup F-100 του 1978, το F-100 Eluminator concept διαθέτει τετρακίνηση μέσω δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ίδιων με αυτών της Mustang Mach-E GT Performance Edition του 2021, με συνολική ισχύ 480 ίππων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό F-100 Eluminator concept, που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τη Ford Performance, κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την MLe Racecars και βασίζεται σε ένα ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο από το Roadster Shop. Είναι βαμμένο σε γκρι Avalanche με πινελιές σε χάλκινο χρώμα που εφάρμοσε η Brand X Customs, ενώ στο εσωτερικό έχει αλουμινένιο ταμπλό της JJR Fabrication και δίχρωμη δερμάτινη ταπετσαρία της MDM Upholstery. Είναι εξοπλισμένο με ειδικές αλουμινένιες ζάντες 19 ιντσών της Forgeline και ελαστικά υψηλών επιδόσεων Michelin Latitude Sport 275/45-19.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανία ανταλλακτικών και αξεσουάρ για οχήματα υψηλής απόδοσης είναι μια αγορά παράγει περίπου 43 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Καθώς ο εξηλεκτρισμός προχωρά, η Ford Vehicle Personalization και η Ford Performance Parts συνεχίζουν να προσφέρουν καινούριες επιλογές για τους πελάτες, όπως ο κινητήρας e-crate του Eluminator. Αυτός ο κινητήρας ανήκει σε μια σειρά ανταλλακτικών και αξεσουάρ για ηλεκτρικά οχήματα της Ford, που θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Με τον κωδικό «M-9000-MACH-E» οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν, ακόμα και διαδικτυακά, τον κινητήρα Eluminator e-crate που αποδίδει ισχύ 281 ίππων και κοστίζει περίπου 3.400 ευρώ (3.900 δολάρια). Τοποθετείται εγκάρσια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σύγχρονα ή vintage αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV, ενώ είναι νόμιμος και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!