Toyota Tacozilla Tacoma Camper: Τροχόσπιτο για ειδικές αποστολές

Xρησιμοποιώντας ως βάση το αμερικάνικό της pick up, Tacoma TRD Sport, η Toyota παρουσιάζει στην SEMA Show ένα τροχόσπιτο που πάει παντού

Στα ενδότερα της σχεδίασης και κατασκευής του Tacozilla Tacoma Camper, μας βάζει η Toyota Αμερικής. Στο video που ανέβασε στο youtube παρουσιάζει τη διαδικασία δημιουργίας του πρωτότυπου αυτοκινούμενου τροχόσπιτου που έκανε πρεμιέρα στο SEMA Show του Λας Βέγκας. Βασίζεται στο pick up Tacoma και απευθύνεται στους λάτρεις της κατασκήνωσης και των δραστηριοτήτων υπαίθρου.

Μία από τις προκλήσεις ήταν η σχεδίαση της πίσω πόρτας με το ιδιαίτερο σχήμα, για την οποία η ομάδα της Toyota χρειάστηκε πάνω από 100 ώρες. Δομική πρόκληση αποτέλεσε το πέρασμα από την καμπίνα οδηγού-συνοδηγού στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, καθώς απαιτήθηκαν ενισχύσεις στο αμάξωμα, ειδικά για κίνηση εκτός δρόμου. Η διαδρομή της ανάρτησης αυξήθηκε κατά περίπου 5 εκατ. σε σχέση με αυτή του Tacoma TRD Sport, ενώ τοποθετήθηκαν ελαστικά παντός εδάφους 285/70/17 General Tire Grabber X3.

Έμπνευση αποτέλεσε το τροχόσπιτο που βασιζόταν σε ημιφορτηγό και είχε κατασκευάσει στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η Toyota σε συνεργασία με την Chinook.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!