Λόγω του πολέμου των Ισραήλ και ΗΠΑ με το Ιράν, είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθούν τα Grand Prix Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 φέτος, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τις 12 και 19 Απριλίου, αντίστοιχα.
Έπειτα από τις επιθέσεις που δέχθηκε το Ιράν, εξαπέλυσε αντίποινα σε γειτονικές χώρες, με στόχους όπως η ναυτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή Jufair του Μπαχρέιν, ένα μέρος όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένει το προσωπικό της F1. Το Ιράν έχει επίσης χτυπήσει ξενοδοχεία στην περιοχή. Επιπλέον, drone του Ιράν χτύπησαν και εγκαταστάσεις της Aramco, της πετρελαϊκής εταιρείας που βασίζεται στη Σαουδική Αραβία.
Ανακοίνωση της Formula 1 ανέφερε: «Οι επόμενες τρεις αγώνες μας είναι στην Αυστραλία, την Κίνα και την Ιαπωνία, όχι στη Μέση Ανατολή – αυτοί οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μερικές εβδομάδες. Όπως πάντα, παρακολουθούμε στενά κάθε κατάσταση όπως αυτή, και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία όλων στο όσων εμπλέκονται στο σπορ».
Αν και η διεξαγωγή του GP Μπαχρέιν απέχει πέντε εβδομάδες, η F1 δεν έχει παραπάνω από δύο εβδομάδες για να λάβει την απόφασή της, λόγω της ανάγκης αεροπορικής αποστολής του απαιτούμενου εξοπλισμού των ομάδων (pits, γκαράζ, μονοθέσια) και της F1 (κάμερες και υποδομή για την τηλεοπτική μετάδοση) για τη διεξαγωγή των αγώνων.
Αν οι εχθροπραξίες συνεχιστούν, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διεξαχθούν οι αγώνες. Ακόμη όμως και αν επιτευχθεί πλήρης παύση πυρός, η F1 δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις στην περιοχή.
Αν η F1 αποφασίσει να ακυρώσει τα GP Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας, αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά της, καθώς οι διοργανωτές των δύο αγώνων καταβάλουν -μαζί- περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για το δικαίωμα να φιλοξενήσουν ένα Grand Prix. Η περίπτωση αναβολής των αγώνων δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, λόγω του συμπτυγμένου προγράμματος της χρονιάς.
Αν και έχουν αναφερθεί εναλλακτικές πίστες στις οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν αναπληρωματικοί αγώνες όπως η Imola, το Portimao και το Istanbul Park. Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να διοργανωθούν οι αγώνες, να πουληθούν εισιτήρια κ.ο.κ.
Αναφέρθηκε επίσης η πιθανότητα να διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας στη Suzuka της Ιαπωνίας αν και αυτή η εναλλακτική φαίνεται ότι απορρίφθηκε, διότι το όφελος θα ήταν ελάχιστο σε σχέση με την επιβάρυνση που θα έπρεπε να υποστεί το προσωπικό της Formula 1.
Οπότε, προς το παρόν, αν δεν αλλάξει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή άμεσα, το πιο πιθανό είναι ότι τα GP Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας οδεύουν προς ακύρωση φέτος, με αποτέλεσμα η σεζόν να περιλαμβάνει μόνο 22 Grand Prix.