«Continental Drift» το φιλμ της Bentley Motors

Το νέο τετραθέσιο GT αποκαλύπτει μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του

«Continental Drift» το φιλμ της Bentley Motors

Το νέο τετραθέσιο GT αποκαλύπτει μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα του

Καθώς οι πρώτες Continental GT Speed παραδίδονται στους ιδιοκτήτες της, η Bentley Motors κυκλοφόρησε ένα φιλμ με τον τίτλο «Continental Drift» με το μοντέλο σε extreme κατάσταση που πιθανότατα δεν θα «ζήσει» κανένα άλλο από αυτά που παραδίδονται τώρα. Γυρισμένο σε μια εγκαταλελειμμένη αεροπορική βάση της Σικελίας, το φιλμ δείχνει το εύρος των επιδόσεων του κορυφαίου GT της Bentley, ντριφτάροντας εντυπωσιακά στους άδειους δρόμους της βάσης. Σε αυτό βοηθά το δυναμικό σασί και η διαχείριση της δύναμης του W12 κινητήρας των 659 ίππων της GT Speed, που περνάει στις περισσότερες των συνθηκών στους πίσω τροχούς. Η πρόσθετη πρόσφυση που παρέχεται από τα νέα συστήματα όπως το eLSD, η τετραδιεύθυνση και το νέο ESC, επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινηθεί έτσι με ασφάλεια και ακρίβεια.

Το φιλμ γυρίστηκε μέσα σε μια ημέρα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Global Media Drive για τη GT Speed στη Σικελία. Για αυτό το γύρισμα η Bentley μετέτρεψε την εγκαταλελειμμένη βάση του ΝΑΤΟ, που ήταν παλαιότερα γνωστή ως αεροπορικός σταθμός Comiso, σε πίστα drift. Αρχικά η βάση δημιουργήθηκε το 1936 και το 1980 ξαναχτίστηκε για να φιλοξενήσει 112 πυραύλους Cruise. Ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στη νότια Ευρώπη, εγκαταλείφθηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια και παραδόθηκε στα στοιχεία της φύσης. Το  Comiso αποδείχθηκε το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές αλλά ιδανικό  περιβάλλον ώστε να αποδείξει η GT Speed τα διαπιστευτήρια της.

Το «Continental Drift» γυρίστηκε από τον πολυβραβευμένο για αντίστοιχες δημιουργίες David Hale, σε συνεργασία με ειδικούς πιλότους drone και τον φωτογράφο Mark Fagelson, ενώ στο βίντεο συμμετέχουν μέλη της ομάδας επικοινωνίας της Bentley με μικρές εμφανίσεις.

Η R-Type Continental του1952 που εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος, ανήκει στη συλλογή Heritage της μάρκας και στην εποχή της ήταν το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο. Ο κομψός αλλά δυναμικός σχεδιασμός της R-Type Continental αποτέλεσε έμπνευση για το σχεδιασμό της Continental GT .

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!