Το νέο Lexus LX και με τετραθέσιο VIP εσωτερικό (video)

Η ναυαρχίδα των SUV της premium μάρκας θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά στις αρχές του 2022

Το νέο Lexus LX και με τετραθέσιο VIP εσωτερικό (video)

Η ναυαρχίδα των SUV της premium μάρκας θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά στις αρχές του 2022

Συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τις δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος, η Lexus δημιούργησε τη νέα γενιά του LX, του κορυφαίου σε διαστάσεις και εξοπλισμό SUV της γκάμας της. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε στην Μόσχα, με τη Ρωσία να αποτελεί (μαζί με τις ΗΠΑ και την Μέση Ανατολή) τις κύριες αγορές του LX. Δύσκολα πάντως θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, λόγω των μεγάλου κυβισμού κινητήρων του και της απουσίας υβριδικής τεχνολογίας. Άλλωστε η Lexus λάνσαρε πρόσφατα το νέο NX, που ταιριάζει περισσότερο στο… ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Η χρήση της πλατφόρμας GA-F (την οποία μοιράζεται με το νέο Land Cruiser) προσφέρει στο νέο LX χαμηλότερο βάρος (περίπου 200 κιλά), βελτιωμένη άνεση και οδική συμπεριφορά και βέβαια χαμηλότερη κατανάλωση. Η Lexus προχώρησε στο downsizing των κινητήρων του LX, καθώς ο 5.7 V8 αντικαθίσταται από τον 3.5 V6 βενζίνης 415 ίππων για την έκδοση LX 600 και έναν 3.3 V6 diesel 299 ίππων για το LX 500d. Και οι δύο κινητήρες είναι τεχνολογίας twin-turbo και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του Lexus LX τονίζονται από τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση AHC (Active Height Control), η οποία επιτρέπει την αυξομείωση της απόστασης από το έδαφος ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά και από το Multi-Terrain Monitor. Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες, μέσω των οποίων ο οδηγός ελέγχει το χώρο γύρω από το αυτοκίνητο, κάτι πολύ χρήσιμο για το πέρασμα από σημεία με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Οδηγούμε το νέο plug-in υβριδικό Lexus NX

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις και το ψηφιακό ταμπλό, με δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα. Η άνω – διαγωνίου 12,3 ιντσών – φιλοξενεί τους χάρτες πλοήγησης και το σύστημα πολυμέσων, ενώ η κάτω των 7 ιντσών χρησιμεύει για τον έλεγχο του κλιματισμού, του Multi-Terrain Select, των προγραμμάτων οδήγησης κ.α. Διαθέσιμη είναι η έκδοση VIP, με τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, για επιπλέον άνεση στους δύο πίσω επιβάτες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!