Με τον Valterri Bottas – ο οποίος από το 2022 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Alfa Romeo – να κερδίζει και τους Max Verstappen, Daniel Ricciardo να ακολουθούν στις θέσεις 2-3, ολοκληρώθηκε ο αγώνας σπριντ 18 γύρων στην πίστα της Monza.
Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes-AMG F1 πήρε τρεις βαθμούς, δύο ο Ολλανδός και έναν ο Αυστραλός. O Bottas δεν θα εκκινήσει όμως τον αγώνα της Κυριακής από την pole position αλλά από την “ουρά” του grid, λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί για αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιό του.
Πρώτος στο grid θα είναι ο οδηγός της Red Bull Racing, με αυτόν της McLaren δίπλα του. Ο Lewis Hamilton που τερμάτισε στον αγώνα σπριντ 5ος, “προβιβάζεται” στην εκκίνηση του Grand Prix στην 4η θέση και ο Lando Norris στην 3η.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.700 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Ο αγώνας στην Monza θα αρχίσει στις 4 μμ, ώρα Ελλάδας.
