Αποχωρεί από τη Formula 1 ο Kimi Raikkonen

Αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά συμμετοχής του Kimi Raikkonen στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1

Αποχωρεί από τη Formula 1 ο Kimi Raikkonen

Αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά συμμετοχής του Kimi Raikkonen στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Formula 1

Ο Kimi Raikkonen, ο οδηγός της Alfa Romeo Racing ORLEN, ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα αποσυρθεί οριστικά από τη Formula 1 μετά το τέλος αυτής της χρονιάς. Ο Φιλανδός οδηγός μετράει 344 συμμετοχές σε αγώνες της Formula 1, έχοντας παράλληλα το ρεκόρ στις σεζόν συμμετοχής, με 19.

Όσον αφορά τις νίκες που κατέκτησε φτάνουν τις 21, ενώ έχει στην τροπαιοθήκη του και τον βαρύτιμο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

Την επιτυχημένη του καριέρα στη Formula 1 ξεκίνησε το 2001 στην ομάδα της Sauber F1 Team. Καθοριστική ήταν η συμβολή του στην επιτυχία της ομάδας, αφού κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη επίδοσή της, κατακτώντας την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Τα επόμενα χρόνια μετακόμισε στη McLaren και ακολούθησε η Ferrari. Το 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει την καριέρα του, αλλά αυτό έγινε μόνο για δύο χρόνια (2010-2011). Η επιστροφή του στη Formula 1 τον βρίσκει στην ομάδα της Lotus, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη Ferrari.

Η επιστροφή στο Hinwil για να αγωνιστεί για ακόμα τρεις σαιζόν με την Alfa Romeo Racing ORLEN κλείνει τον κύκλο της πορείας μιας ξεχωριστής προσωπικότητας με μια μοναδική παρουσία στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι.

Jean Philippe Imparato, CΕΟ της Alfa Romeo

«Ο Kimi είναι ένας θρύλος για τους αγώνες και ήταν φανταστικό για την Alfa Romeo ότι αποτέλεσε σταθμό της καριέρας του. Ήταν πάντα ένα αστέρι, ως οδηγός, αλλά και ως πρεσβευτής της μάρκας. Απέδειξε ότι ήταν ένα φαινόμενο στην πίστα, όντας ταχύς και αποφασιστικός. Ο “IceMan” θα είναι για πάντα ένα σταθμός στην ένδοξη ιστορία της Alfa Romeo».

Frederic Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN

«Δεν υπάρχει άλλος οδηγός που να μοιάζει στον Kimi Raikkonen. Η παρουσία του, το χάρισμα του και η μοναδική του προσωπικότητα συνδυάζονται με τις μοναδικές του δυνατότητες, οι οποίες του εξασφάλισαν το 2001 την είσοδο του στην Formula 1. Ήταν χαρά μας που εργαστήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι μιλώ εκ μέρους όλων στην Alfa Romeo Racing ORLEN, όταν λέω ότι ο Kimi έγραψε μοναδικές σελίδες ιστορίας για την ομάδα μας και συνολικά το άθλημα».

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!