Cupra Tavascan: Πήρε το «ΟΚ» για να μπει στην παραγωγή

Το σπορ ηλεκτρικό SUV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024

Cupra Tavascan: Πήρε το «ΟΚ» για να μπει στην παραγωγή

Το σπορ ηλεκτρικό SUV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2024

Μετά το Born, το οποίο μοιράζεται στοιχεία με το Volkswagen ID.3 και θα λανσαριστεί στα τέλη του 2021, η Cupra επιβεβαίωσε την παραγωγή ενός δεύτερου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της. Πρόκειται για το Tavascan, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο το 2024, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Cupra αλλά και της SEAT, Wayne Griffiths, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Η Cupra είχε δώσει το πρώτο δείγμα γραφής στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με το Tavascan Electric Concept. «Το όνειρό μας γίνεται αληθινό: το CUPRA Tavascan είναι πραγματικότητα. Βασισμένο στηνπλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα φτάσει στις αγορές της Ευρώπης και του κόσμου το 2024», δήλωσε ο Griffiths.

Η ομάδα R&D στο Martorell, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, εργάζεται ήδη για το αυτοκίνητο παραγωγής και οι μηχανικοί εκπαιδεύονται σε νέες δεξιότητες σχετικές με τον εξηλεκτρισμό, ώστε να είναι έτοιμοι για την κατασκευή του σπορ SUV.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε γνωστό ότι η SEAT θα λανσάρει το 2025 ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, σε μέγεθος σουπερμίνι και με στοιχεία crossover.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!