Ποιο χρώμα προτιμάς; Η BMW δίνει 160 επιλογές

H Σειρά 1 και η Σειρά 2 Gran Coupe μπορούν να παραγγελθούν με πλούσια χρωματική παλέτα

Ποιο χρώμα προτιμάς; Η BMW δίνει 160 επιλογές

H Σειρά 1 και η Σειρά 2 Gran Coupe μπορούν να παραγγελθούν με πλούσια χρωματική παλέτα

Με το σύνθημα «Αυτοκίνητα τόσο πολύχρωμα όσο εμείς» συνοδεύεται η καμπάνια ευαισθητοποίηση της διαφορετικότητας στο εργοστάσιο της BMW, στην Λειψία. Αλλά αυτό το σύνθημα αποκτά τώρα ένα επιπλέον νόημα καθώς το εργοστάσιο βάφει οχήματα και σε εξατομικευμένα χρώματα. Όσοι προτιμούν λιγότερο συνηθισμένα χρώματα μπορούν πλέον να παραλάβουν τα μοντέλα Σειρά 1 και Σειρά 2 Gran Coupe σε Speed ​​Yellow, San Marino Blue, Verde Ermes Green και Nardo Grey.

Το μαύρο και το άσπρο εξακολουθούν να είναι από τα πιο δημοφιλή χρώματα για αυτοκίνητα, αλλά οι πελάτες αναζητούν όλο και πιο εκφραστικά και ξεχωριστά χρώματα. Οι αντιπροσωπείες προσφέρουν πλέον επιλογή 160 χρωμάτων για τη BMW Σειρά 1 και τη Σειρά 2 Gran Coupe, οι οποίες έχουν ανταπόκριση από τους πελάτες, παρά την επιπλέον χρέωση για ματ φινιρίσματα και εξατομικευμένα χρώματα. Τα βιβλία παραγγελιών της Λειψίας για οχήματα με ειδικές αποχρώσεις έχουν γεμίσει μέχρι το τέλος του έτους και η επόμενη μεγάλη παραγγελία αφορά 180 οχήματα BMW 118d σε ασημί Hockenheim, Ruby Red και Sepia Violet για τη BMW Ιαπωνίας.

Ο χρόνος παράδοσης για αυτές τις ειδικές παραγγελίες είναι περίπου δέκα εβδομάδες. Οι πελάτες μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν τα δικά τους χρώματα, τα οποία θα αναμιχθούν και θα χρησιμοποιηθούν μόνο στο δικό τους αυτοκίνητό.

Για να μπορούν να γίνουν μεμονωμένα φινιρίσματα και σε μικρότερο αριθμό παραγωγής, το υπάρχον σύστημα έχει πλέον αναβαθμιστεί ώστε να διαχειρίζεται τις ειδικές βαφές. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί νέα συστήματα παροχής και μια νέα περιοχή ανάμειξης χρωμάτων. Το τμήμα βαφής μπορεί πλέον να βάφει πέντε οχήματα την ημέρα με χρώματα από την ειδική γκάμα.

Η ενσωμάτωση των νέων, ειδικών χρωμάτων, δημιουργεί την ανάγκη για επιπλέον εργασία και έλεγχο στο τμήμα βαφής σε σύγκριση με τα στάνταρ. Ορισμένες διαδικασίες δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται αυτόματα, αλλά πρέπει να γίνονται χειροκίνητα, οπότε έχει αυξηθεί το προσωπικό. Για ματ τελειώματα, η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και πολύπλοκη, καθώς τα ελαττώματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον συμβατικό τρόπο που γίνεται στα γυαλιστερά φινιρίσματα. Κάθε ματ αυτοκίνητο χρειάζεται 30 λεπτά περισσότερα στο τμήμα βαφής για να ετοιμαστεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο επιλογές ματ χρώματος: Frozen Black και Frozen Orange.

Τα εξατομικευμένα χρώματα, που μόλις άρχισαν να φτιάχνονται στο εργοστάσιο της Λειψίας,  αποκαλύπτουν ότι τα κίτρινα, τα μπλε, τα κόκκινα και οι αποχρώσεις του μοβ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή χρώματα αυτή τη στιγμή, γεμίζοντας με χρώμα όχι μόνο στους δρόμους αλλά και τις γραμμές παραγωγής στη Λειψία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!