Η Ford “εξηλεκτρίζει” το εργοστάσιό της στην Κολωνία

Προκειμένου να υποδεχθεί την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2023

Η Ford “εξηλεκτρίζει” το εργοστάσιό της στην Κολωνία

Προκειμένου να υποδεχθεί την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2023

Την έναρξη εργασιών για την μετατροπή του εργοστασίου συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στην Κολωνία, σε ένα νέο Κέντρο Παραγωγής Ηλεκτρικών Οχημάτων, ανακοίνωσε η Ford Ευρώπης. Ήδη έχει κατεδαφιστεί ένα κτίσμα για να δημιουργηθεί χώρος για ένα καινούριο κτίριο υψηλής τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των αμαξωμάτων κατά τη συναρμολόγηση ενός νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, μοντέλου.

Η ανάπλαση του εργοστασίου στο Niehl της Κολωνίας είναι ένα σημαντικό βήμα για να επιτύχει η Ford το στόχο της για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Το Κέντρο Ηλεκτροκίνησης της Κολωνίας θα είναι έτοιμο να αρχίσει την παραγωγή το 2023.

Το έργο απαιτεί από τους αρχιτέκτονες να κατασκευάσουν την ύψους 26 μέτρων, πλάτους 25 μέτρων και μήκους 100 μέτρων κατασκευή, σε ένα χώρο στον οποίο ήδη υπάρχουν πολλά άλλα κτίρια και συναρμολογούνται οχήματα από το 1931.

Η κατεδάφιση του παροπλισμένου κτιρίου είχε προγραμματιστεί και έγινε κατά το καλοκαιρινό κλείσιμο του εργοστασίου για να διασφαλιστεί ότι η απομάκρυνση των 5.000 κυβικών μέτρων συντριμμιών δεν θα εμποδίσει την παραγωγή οχημάτων. Το νέο κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022 και θα ακολουθήσει η εγκατάσταση των μηχανημάτων.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω ότι άρχισε η μετατροπή του εργοστασίου μας σε Κέντρο Εξηλεκτρισμού Οχημάτων της Κολωνίας», δήλωσε ο Gunnar Herrmann, Πρόεδρος του ΔΣ της Ford-Werke GmbH. «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το γερμανικό κατασκευαστικό μας αποτύπωμα και θα μας κάνει το πρώτο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη που θα κατασκευάσει μαζικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!