Η Mercedes-Benz C-Class All-Terrain βγαίνει εκτός δρόμου

Η νέα Mercedes-Benz C-Class All-Terrain έχει τετρακίνηση και μεγαλύτερο καθαρό ύψος που της επιτρέπει να πάει πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος

Η Mercedes-Benz C-Class All-Terrain βγαίνει εκτός δρόμου

Η νέα Mercedes-Benz C-Class All-Terrain έχει τετρακίνηση και μεγαλύτερο καθαρό ύψος που της επιτρέπει να πάει πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη C-Class All-Terrain, μια νέα έκδοση του μοντέλου, που διαθέτει τετρακίνηση, αυξημένο καθαρό ύψος από το έδαφος, διευρύνοντας έτσι το πεδίο δράσης του, ενώ διατηρεί και την πρακτικότητα της estate έκδοσης.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας, μετά την E-Class, που αποκτά έκδοση All-Terrain. Η C-Class All-Terrain πλέον είναι και ανταγωνιστικό μοντέλο του Audi A4 Allroad.

Ψήλωσε…

Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με τη C-Class estate στην οποία βασίζεται, αφορούν το ύψος της ανάρτησης, το οποίο τώρα είναι 40 χιλ. πιο μεγάλο, τους τροχούς που είναι πιο μεγάλοι, από 17 έως 19 ίντσες, οι οποίοι σύμφωνα με τη Mercedes χαρίζουν στο αυτοκίνητο καλύτερη ποιότητα σε εκτός δρόμου διαδρομές. Αντίθετα με την E-Class All-Terrain, η C-Class έχει συμβατική ανάρτηση και όχι ρυθμιζόμενη αερανάρτηση.

Εμπνευσμένες από τη γκάμα των SUV της μάρκας είναι οι αλλαγές που συναντάμε στο εμπρός μέρος και πιο συγκεκριμένα στη νέα μάσκα, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με την προστατευτική πλάκα στο κάτω μέρος και στο πίσω μέρος τον άβαφο προφυλακτήρα.

Επιπλέον και προκειμένου να χωρέσουν οι μεγάλοι τροχοί, η Mercedes έχει βάλει νέα φτερά σε μαύρο πλαστικό. Αυτά έχουν προσθέσει 21 χιλ. στο πλάτος της C-Class. Όλα τα νέα πλαστικά στοιχεία μπορούν να παραγγελθούν και σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, μαζί με το πακέτο “Night Package”.

Στο εσωτερικό…

Περνώντας στην καμπίνα συναντάς ένα σπορ τιμόνι με επένδυση μαύρου δέρματος, ατμοσφαιρικό φωτισμό και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα εμπρός. Διαθέσιμες είναι τρεις επιλογές δερμάτινων επενδύσεων, μαύρο, μπεζ με μαύρο ή καφέ με μαύρο.

Όπως όλες οι C-Class έτσι και η All-Terrain εκδοχή της διαθέτει τη νέα οθόνη 11,9 ιντσών του συστήματος πολυμέσων και την 12,3 ιντσών για το πίνακα οργάνων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα Off-Road μενού, που προβάλει πληροφορίες σχετικά με τη γωνία του αμαξώματος, του τιμονιού κ.α.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δύο. Βενζίνης και diesel, που συνδυάζονται με mild hybrid σύστημα 48V, ενώ για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!