Τα ρεκόρ της Lamborghini Aventador

Το πρώτο σε πωλήσεις V12 μοντέλο της ιταλικής μάρκας, πλησιάζει στο τέλος της παραγωγής του

Τα ρεκόρ της Lamborghini Aventador

Το πρώτο σε πωλήσεις V12 μοντέλο της ιταλικής μάρκας, πλησιάζει στο τέλος της παραγωγής του

Με την έκδοση Ultimae, η Aventador είναι έτοιμη να «αποχαιρετήσει» την αγορά των supercars. Ο διάδοχός της – παραμένει άγνωστο το όνομά του – θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, στο πνεύμα της εποχής. Από το 2011, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην coupe εκδοχή LP 700-4, μέχρι σήμερα, η Aventador έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ για την Lamborghini.

Ας δούμε ορισμένα σημεία που χαρακτηρίζουν το ιταλικό supercar:

  1. Πρόκειται για το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο με V12 κινητήρα, στην ιστορία της μάρκας. Μάλιστα με περισσότερες από 10.000 ταξινομήσεις, έχει ξεπεράσει όλες τις υπόλοιπες V12 Lamborghini, συνδυαστικά (7.000)!
  2. Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες και σειρές, όχι μόνο στο Hollywood. Ξεχωρίζει η παρουσία της Aventador το 2012, όταν την οδηγούσε ο “Batman” Bruce Wayne (τον υποδυόταν ο Christian Bale) στο “The Dark Knight Rises”.
  3. Πρόκειται για την πρώτη Lamborghini που εφοδιάστηκε με Driving Mode και την ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide. Επίσης ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με ενεργητική τετραδιεύθυνση. Τέσσερα ήταν τα προγράμματα οδήγησης: STRADA, SPORT, CORSA και EGO για προσωπικές ρυθμίσεις, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.
  4. Εντός του καλοκαιριού έγινε το λανσάρισμα της τελικής έκδοσης, Aventador “Ultimae”. Ο V12 κινητήρας έφθασε στα όριά του, αποδίδοντας 780 ίππους. Ως συλλεκτική έκδοση, θα παραχθεί σε 600 αριθμημένα αυτοκίνητα: 350 coupe και 250 roadster.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!