O Max Verstappen μαθαίνει drift

Παρακολουθήστε τον 2 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, να λαμβάνει μαθήματα drifting από έναν εκ των καλύτερων του είδους.

Στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Formula 1 αποτελεί την επιτομή της ακρίβειας και της ταχύτητας. Το drifting, από την άλλη πλευρά, είναι σαν μια πιρουέτες στην άσφαλτο, όπου οι οδηγοί κάνουν σκόπιμα τα αυτοκίνητά τους να γλιστρούν στην πίστα.

Στο Milton Keynes, όπου εδρεύει η ομάδα Formula 1 της Red Bull, αυτοί οι δύο κόσμοι συνέκλιναν, καθώς ο Max Verstappen συνάντησε τον δάσκαλο του drifting “Mad” Mike Whiddett για μια αξέχαστη πρόκληση στην πίστα, όπου ο 25χρονος Ολλανδός δύο φορές Πρωταθλητής της F1 έμαθε να κάνει drift.

Ο Verstappen, πραγματοποίησε μια φιλοδοξία ζωής, μαθαίνοντας drifting με τη βοήθεια του Νεοζηλανδού επαγγελματία οδηγού drift “Mad” Mike Whiddett γύρω από την πίστα του Milton Keynes στο Buckinghamshire της Αγγλίας. Ο Ολλανδός έκανε τα… μαθήματά του με το αυτοκίνητο drift MADBUL, ένα ειδικά διαμορφωμένο FD3S Mazda RX-7 που αποδίδει 600 ίππους.

Ο Verstappen αντιμετώπισε προκλήσεις που ήταν άγνωστες σε αυτόν σε μια πίστα αγώνων. Με καθοδηγητή τον “Mad Mike”, ο Ολλανδός έκανε donuts με υψηλή ταχύτητα, ελιγμούς σχήματος 8 και ταχεία αλλαγή κατεύθυνσης που είναι γνωστή ως Σκανδιναβικό flick και τελείωσε με το κόλπο «Horner Corner», όπου ο Verstappen έπρεπε να ακουμπήσει το μεγεθυμένο χέρι χάρτινων ομοιωμάτων του επικεφαλής της ομάδας του.

Ο Verstappen δήλωσε: «Δεν ήξερα τι να περιμένω. Νομίζω ότι ήμουν πιο νευρικός από ό,τι ήμουν τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή δεν είναι φυσικό να οδηγώ έτσι όπως οδηγώ συνήθως. Ένιωσα σαν να ήμουν πάλι 16 ετών και να έμπαινα για πρώτη φορά σε μονοθέσιο της F1!»

«Μόλις ξεκίνησε ο κινητήρας και άρχισα να γλιστράω με τους τροχούς να σπινάρουν, μπήκα στη φυσική μου ζώνη και έβρισκα τα όρια του αυτοκινήτου, όπως κάνω και στη F1. Ένιωσα την ίδια αδρεναλίνη και το ένστικτό μου ανέλαβε».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!