ΜοτοGP – ΗΠA: Η Honda επιστρέφει

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 3ο αγώνα της φετινής σεζόν του MotoGP, που διεξήχθη στο Circuit of the Americas του Austin στο Τέξας, και είδε τον Alex Rins να σημειώνει την πρώτη νίκη της Honda από το 2021.

Ο 27χρονος Ισπανός αναβάτης Alex Rins κατέκτησε στο Circuit of the Americas, που φιλοξένησε τον 3ο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος MotoGP, την πρώτη νίκη της Honda από τον αγώνα της Εμίλια Ρομάνια στο Misano το 2021.

Ο Alex Rins κατέκτησε την 6η νίκη της καριέρας του στο MotoGP στην πίστα του Austin, όπου είχε στεφθεί νικητής για πρώτη φορά το 2019. Ήταν επίσης η πρώτη νίκη του Ισπανού με μοτοσυκλέτα της Honda. Επιπλέον, αποτέλεσε την πρώτη νίκη της ομάδας LCR από το GP Αργεντινής του 2018 και την 100ή παρουσία οδηγού της στο βάθρο.

Ο Rins είχε κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση στο σπριντ, όπου τερμάτισε 3ος και στον αγώνα πίεζε τον επικεφαλής οδηγό της Ducati -και νικητή του σπριντ- Francesco Bagnaia, όταν ο Ιταλός διέπραξε το λάθος που τον έθεσε εκτός μάχης στον 8ο από τους 20 γύρους του αγώνα. Αυτό επέτρεψε στον Alex Rins να κυριαρχήσει έως την καρό σημαία, παρά την προσπάθεια του Luca Marini με την Ducati της VR46 να επιτεθεί.

Ο Marini ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε βάθρο αγώνα MotoGP, το οποίο συμπλήρωσε ο Πρωταθλητής του 2021 Fabio Quartararo, με τη Yamaha. O Γάλλος δεν είχε τη δυνατότητα να διατηρήσει πίσω του την πολύ ταχύτερη στις ευθείες Ducati του Marini.

Επρόκειτο για έναν αγώνα επιβίωσης, με πολλά ατυχήματα. Μόλις στην 3η στροφή, ο Jorge Martin προσέκρουσε στην Ducati του Alex Marquez με αποτέλεσμα αμφότεροι να τεθούν εκτός μάχης. Ο Marquez μάλιστα επισκέφθηκε το ιατρικό κέντρο της πίστας για προληπτικούς ελέγχους.

Η επόμενη πτώση στον πρώτο γύρο, ήρθε από τον Aleix Espargaro, στη 12η στροφή. Οι ελπίδες του Jack Miller να ανέβει στο βάθρο εξανεμίστηκαν στον 7ο γύρο, με τον Αυστραλό οδηγό της KTM να πέφτει στην 7η στροφή. Στον επόμενο γύρο, ακολούθησε η πτώση του επικεφαλής Bagnaia στη 2η στροφή.

Ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Aprilia τερμάτισε στην 4η θέση, εμπρός από τον Πορτογάλο Miguel Oliveira με την Aprilia της RNF. O Marco Bezzecchi είδε την καρό σημαία στην 6η θέση και με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ιταλός νικητής του GP Αργεντινής διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!