F1: H McLaren MCL60 στην πίστα

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από το ντεμπούτο του φετινού μονοθεσίου της McLaren στην πίστα.

Φέτος, η McLaren γιορτάζει 60 χρόνια από την ίδρυσή της, εξού και το όνομα του φετινού μονοθεσίου: MCL60. Μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, η McLaren είχε ήδη βρεθεί στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν.

Την Τρίτη, η McLaren πραγματοποίησε το shakedown του φετινού μονοθεσίου της στο Μπαχρέιν, ελέγχοντας ότι όλα λειτουργούν σωστά και πραγματοποιώντας και τις προωθητικές κινηματογραφήσεις για τις οποίες προορίζονται αυτές οι ημέρες. O Lando Norris οδηγούσε το μονοθέσιο.

Η μέγιστη απόσταση που μπορούν να καλύψουν οι ομάδες στην πίστα στις 2 ημέρες κινηματογράφησης που έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι 100 χλμ. και είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν ελαστικά επίδειξης, που είναι περίπου 5 δλ. πιο αργά από τα αγωνιστικά στο γύρο.

Για τη φετινή σεζόν, η McLaren διαθέτει καινούργιο επικεφαλής ομάδας στο πρόσωπο του Andrea Stella και νέα οδηγική σύνθεση, καθώς τον Lando Norris θα πλαισιώσει ο νεαρός Αυστραλός Oscar Piastri, Πρωταθλητής Formula 2 το 2021, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 φέτος.

H βρετανική ομάδα επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε από το shakedown για να κρύψει το σχεδιασμό των άκρων του δαπέδου της MCL60.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!