Το Renault Megane RS έκανε νέο ρεκόρ στο Hochenheim (video)

Το ρεκόρ για μοντέλο με κίνηση στους εμπρός τροχούς σημείωσε στο Hochenheim το Megane RS.

Τον Ιανουάριο του 2023 η Renault παρουσίασε το Megane RS που έκανε πρεμιέρα στην τελική του έκδοση ως μοντέλο της RenaultSport, αφού στο μέλλον τα σπορ μοντέλα της γαλλικής φίρμας θα έχουν το λογότυπο της Alpine στη μετώπη τους.

Ωστόσο, το γρήγορο Megane δεν θα φύγει αθόρυβα, αφού πρόσφατα σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ. Στην έκδοση Trophy-R, το Megane RS έκανε τον ταχύτερο γύρο στο Hockenheim, όσον αφορά αυτοκίνητα με την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Υπεύθυνοι για αυτό το χρόνο, 1:59.2 είναι οι συντάκτες του γερμανικού Sport Auto. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν είναι η απλή έκδοση δρόμου, αφού είναι σημαντικά πιο ελαφριά, κατά 130 κιλά, με αλλαγές όπως η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και νέοι τροχοί.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας 1,8 λίτρων με turbo που αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο πατάει σε ειδικά ελαστικά Bridgestone Potenza S007 RS, με τον οδηγό που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του να είναι ο Christian Gebhardt.

Στο video που μπορείτε να δείτε στην κορυφή του θέματος, φαίνεται ο οδηγός σε κάποια σημεία να μην σέβεται ακριβώς τα όρια της πίστας, τα οποία υπερβαίνει, ενώ όσον αφορά κάποια φρεναρίσματα φαίνεται να είναι αρκετά αργά. Ωστόσο, οι άνθρωποι του περιοδικού επισημαίνουν ότι «σε μερικά σημεία μπορεί να φαίνεται ότι φρενάραμε λάθος, ωστόσο, η ανάλυση των δεδομένων μας έδειξε ότι αυτή ήταν η πιο γρήγορη γραμμή».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!