MotorOne Minute: Ford Kuga PHEV (video)

To Ford Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με σπορ χαρακτήρα και χαμηλή κατανάλωση (εάν χρειαστεί) καυσίμου.

Το Ford Kuga PHEV προσαρμόζεται σε όλα τα “θέλω” του ιδιοκτήτη. Από τη μία μπορεί να φορτίσει τη 14,4 kWh μπαταρία και να κυκλοφορεί αμιγώς ηλεκτρικά έως και 68 χιλιόμετρα (εντός αστικού φόντου), ενώ -ταυτόχρονα- να οδηγεί ένα SUV 225 ίππων με σπορ χαρακτήρα και ευρύχωρο εσωτερικό.

Αναλυτικότερα, η υβριδική δύναμη συνδυάζει ένα σύγχρονο κινητήρα βενζίνης Duratec 2,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με μπαταρία 14,4 kWh, που αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 225 ίππους, αλλά παράλληλα παρέχουν τη δυνατότητα με τη χρήση της λειτουργίας «EV Now» να κινηθείς για έως και 56 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά (μικτή διαδρομή), με μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε αυτή την περίπτωση.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του Kuga PHEV, το υβριδικό SUV μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 9,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 200 χλμ./ώρα.

Σε κανονικές συνθήκες και πιο συγκεκριμένα σε υβριδική λειτουργία, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις κατά WLTP, το Kuga PHEV καταναλώνει 1,2 λτ./100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 22 γρ./χλμ., τιμή που εξασφαλίζει στο υβριδικό SUV την ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο, αλλά και την απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό της Γηραιάς Ηπείρου δείχνει ιδιαίτερα την προτίμησή του προς το Ford Kuga PHEV, μιας και βρίσκεται στην 1η θέση των πωλήσεων μέσα στο 2021*.

Εάν αποφασίσει κάποιος να αποκτήσει το Kuga PHEV επωφελείται με επιτόκιο 2,99% πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975. Ακόμα, διαθέτει 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση και 5 χρόνια εγγύηση Ford Protect ή 100.000 χλμ.

*Σύμφωνα με τις ταξινομήσεις Ιανουαρίου- Οκτωβρίου. (Πηγή IHS)
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!