Ράλλυ Ακρόπολις: Σύνοψη αγώνα

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την τελευταία ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, όπου ο Thierry Neuville κατέκτησε τη νίκη στο «1-2-3» της Hyundai.

H ομάδα της Hyundai έγραψε ιστορία στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε έναν από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες της φετινής σεζόν στο WRC, όπου ο Βέλγος Thierry Neuville ανέβηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2022 στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η ομάδα της Hyundai έδωσε εντολή στον Ott Tanak, team-mate του Neuville να μην επιτεθεί την τελευταία ημέρα, γεγονός για το οποίο ο Εσθονός δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. Ωστόσο, η θέση της Hyundai είναι κατανοητή, ιδίως με τον τρόπο με τον οποίο έχασε πολύτιμους βαθμούς στο Ράλλυ Ypres, έπειτα από ατύχημα του Neuville, καθώς οι δυο τους μάχονταν για τη νίκη.

Η μάχη για την 3η θέση έληξε νωρίς, καθώς ο Elfyn Evans, που βρισκόταν 7 δλ. πίσω από τον Ισπανό Dani Sordo, αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo του Toyota GR Yaris καθ’ οδόν για την εκκίνησης της ειδικής, γεγονός που έφερε τον αγώνα του Βρετανού σε πρόωρο τέλος. Ο Sordo συνεχίζει το σερί βάθρων σε καθέναν από τους αγώνες που έχει συμμετάσχει φέτος.

Ο Tanak επικράτησε στην τελική power stage (Ελευθεροχώρι 2), για να πάρει 5 επιπλέον βαθμούς στο Πρωτάθλημα, σε ένα Σαββατοκύριακο που η Toyota δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, καθώς δεν κέρδισε ούτε μία ειδική διαδρομή, ενώ ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera κατετάγη στη 15η θέση, για να πάρει μόλις 4 βαθμούς, μια πολύ μικρή συγκομιδή για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Ο Tanak τόνισε ότι η απόφαση της Hyundai δεν ήταν καλή για τη μάχη του στο Πρωτάθλημα, αλλά ιδανική για τις δημόσιες σχέσεις της ομάδας του. Ο Neuville δεν ενδιαφερόταν καν να πιέσει στην τελική ειδική, καθώς κινήθηκε 15 δλ. πιο αργά από τον team-mate του.

Σύνοψη αγώνα

Σύνοψη αγώνα WRC2

Σύνοψη αγώνα WRC3

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!