Παγκόσμιος Τελικός eSports WRC

Παρακολουθήστε ζωντανά τον Παγκόσμιο Τελικό eSports WRC -ή σε μαγνητοσκόπηση αν δεν τον προλάβατε- που διεξάγεται λίγο πριν από την έναρξη της υπερειδικής διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Τελικό eSports WRC, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, λίγο πριν από την έναρξη της υπερειδικής διαδρομής του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες συμμετέχοντες θα προέρχονται από σωματεία ηλεκτρονικού αθλητισμού (eSports), που αποτελούν και ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού της χώρας μας.

Ο νικητής των εθνικών προκριματικών της Τετάρτης αγωνίστηκε στον παγκόσμιο ημιτελικό της Πέμπτης, με δύο προκριματικούς γύρους, όπου συμμετείχαν εννέα παίκτες από όλο τον κόσμο. Οι τέσσερις φιναλίστ θα διαγωνιστούν στον τελικό.

Δυναμική είναι η παρουσία της υπό σύσταση Ομοσπονδίας, αλλά και των σωματείων eSports σ’ αυτήν την κορυφαία διοργάνωση, με τη στήριξη της Motorsport Greece. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει θεσμικά τους εικονικούς αγώνες, δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!