Προεπισκόπηση Ράλλυ Ακρόπολις

Παρακολουθήστε την προεπισκόπηση του Ράλλυ Ακρόπολις από επίσημο κανάλι του WRC, ενόψει της επιστροφής του εθνικού μας αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Ο εθνικός μας αγώνας, το EKO Ράλλυ Ακρόπολις, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με τα μεγαθήρια του WRC να επισκέπτονται τη χώρα μας για να συμμετάσχουν σε ένα σκληρό και απαιτητικό αγώνα. Το αρχικό shakedown είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τη δράση να συνεχίζεται στα βουνά, από το πρωί της Παρασκευής. Το service park του αγώνα βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera, κατέκτησε πέρυσι στο Ράλλυ Ακρόπολις τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο WRC. O Φινλανδός αποτελεί ένα από τα φαβορί, έχοντας κατακτήσει τις περισσότερες νίκες φέτος με την Toyota, ωστόσο η Hyundai και o Ott Tanak έχουν κερδίσει τους τελευταίους αγώνες. O team-mate του Εσθονού, Thierry Neuville ψάχνει ακόμα την πρώτη του φετινή νίκη.

Από τη μάχη για την επικράτηση δεν μπορεί ποτέ κανείς να εξαιρέσει τον 48χρονο 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb, που θα επιστρέψει στα εδάφη μας για πρώτη φορά από το 2012 με το Ford Puma της M-Sport. Αυτή θα είναι η 4η φετινή συμμετοχή του Γάλλου, σε φετινό αγώνα, καθώς δεν κάνει πλήρη σεζόν. Ο Loeb δήλωσε: «Είναι ένα ωραίο ράλλυ που πάντα μου άρεσε. Είναι ένα διαφορετικό από αυτό που ήξερα, φαίνεται λιγότερο σκληρό. Υπάρχουν μερικές ειδικές που είναι ακόμα οι ίδιες, αλλά στις περισσότερες θα ξεκινήσουμε από το μηδέν».

Από το ρόστερ της M-Sport θα απουσιάζει πλήρωμα των Adrien Fourmaux και Alexandre Coria, καθώς η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα να επισκευάσει το Ford Puma των Γάλλων, έπειτα από το ατύχημα που είχαν στο Ράλλυ Ypres. Έπειτα από την εμπειρία που είχαν στο περυσινό Ράλλυ Ακρόπολις, οι οδηγοί πιστεύουν ότι είναι ένας πιο ομαλός αγώνας σε σχέση με αυτό που περίμεναν -και ήταν στο παρελθόν- στον οποίο θα πρέπει να πιέσουν στο 100%.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!