Θρυλικές Porsche στο Solitude Revival

Θρυλικά οχήματα από το μουσείο της Porsche συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση αναβίωσης του Solitude, λίγο έξω από τη Στουτγκάρδη.

Η πίστα του Solitude, λίγο έξω από τη Στουτγκάρδη φιλοξενούσε αγώνες μοτοσικλέτας από τις αρχές της δεκαετίας του 1920, μη πρωταθληματικούς αγώνες Formula 1 στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Στη φετινή εκδήλωση αναβίωσης Solitude Revival Grand Prix, η Porsche συμμετείχε με μερικά μοναδικά οχήματα από το μουσείο της και ορισμένους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Πρωταθλητής Ράλλυ, Walter Rohrl.

Επρόκειτο για μια τρομακτική -με τα σύγχρονα δεδομένα- πίστα μήκους 11,4 χλμ., με 45 στροφές και υψομετρική διαφορά 130 μ., την οποία συνέθεταν κυρίως επαρχιακοί δρόμοι. H φετινή εκδήλωση αποτέλεσε ένα… μηχανοκίνητο ταξίδι στο χρόνο από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1980. Περισσότερα από 400 αυτοκίνητα συμμετείχαν, διαγωνιζόμενα σε σε διάφορες κατηγορίες.

Ο νικητής των 24 Ωρών του Le Mans, Timo Bernhard οδήγησε το μονοθέσιο Formula 2 του 1960, την Porsche 718, με την οποία είχαν αγωνιστεί θρυλικά ονόματα της δεκαετίας εκείνης, όπως ο Σκοτσέζος δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 Jim Clark, o Αμερικανός Dan Gurney (νικητής Le Mans και αγώνων F1, NASCAR και IndyCar) και ο ταχύτατος Σουηδός Joakim Bonnier.

Επίσης παρούσα στο Solitude ήταν η Porsche 804, το μονοθέσιο Formula 1 με το οποίο ο Dan Gurney χάρισε στη γερμανική μάρκα τη μοναδική της πρωταθληματική νίκη στο θεσμό (ως κατασκευαστής, όχι απλά ως προμηθευτής κινητήρων), στο GP Γαλλίας του 1962, στα χέρια ενός ακόμη νικητή των 24 Ωρών του Le Mans, του Marc Lieb. Συμμετείχαν κι άλλα αγωνιστικά -και μη- αυτοκίνητα της Porsche, όπως η 911 Carrera RS 2.7 που φέτος γιορτάζει την 50ή της επέτειο και η πανέμορφη Porsche 356 B 2000 GS Carrera GTL Abarth βάρους μόλις 778 κιλών.

Porsche 718 Formula 2 & 804 Formula 1

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!