Extreme E – Island X Prix II: Rosberg και Χ44

Οι ομάδες του Extreme E παρέμειναν στη νήσο της Σαρδηνίας για τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εκεί εντός μίας εβδομάδας, που αποτέλεσε τον 3ο γύρο της φετινής σεζόν.

Οι ομάδες των Πρωταθλητών της Formula 1, Nico Rosberg και Lewis Hamilton τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του δεύτερου φετινού Island X Prix του ηλεκτρικού off-road Πρωταθλήματος Extreme E, με το πλήρωμα της Rosberg X Racing, αποτελούμενο από τους Johan Kristoffersson και Mikaela Ahlin-Kottulinsky, να επικρατεί επί αυτού της ομάδας X44 του Βρετανού.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της πρώτης σεζόν του θεσμού του Extreme E ανέκαμψε από την ποινή που δέχθηκε στον πρώτο αγώνα της Σαρδηνίας, έπειτα από την επαφή με τον Carlos Sainz, η οποία χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Chip Ganassi.

To πλήρωμα της Rosberg X Racing κατέκτησε τη νίκη στο γκρουπ του τόσο στον κατατακτήριο γύρο, όσο και στα ημιτελικά, για να κερδίσει και στον τελικό, με την Ahlin-Kottulinsky, να προσπερνά την Jutta Kleinschmidt της Abt Cupra και να περνά τη γραμμή τερματισμού στην πρωτοπορία, με διαφορά 7,65 δλ.

Ωστόσο, το πλήρωμα της Abt Cupra αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα, καθώς η Jutta Kleinschmidt δεν είχε δέσει σωστά τις ζώνες ασφαλείας, κατά την αλλαγή οδηγού από τον Nasser Al-Attiyah. Αυτό προώθησε το πλήρωμα των Sebastien Loeb και Cristina Gutierrez στη δεύτερη θέση.

Mikaela Ahlin-Kottulinsky (SWE) / Johan Kristoffersson (SWE), Rosberg X Racing

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!