Extreme E – Island X Prix: Ατύχημα του Carlos Sainz

O 2ος γύρος της δεύτερης σεζόν του Πρωταθλήματος με ηλεκτρικά off-rad οχήματα, Extreme E, διεξήχθη στη Σαρδηνία της Ιταλίας και είχε δραματική εξέλιξη.

Το πλήρωμα των Kyle LeDuc και Sara Price χάρισε στην Chip Ganassi Racing την πρώτη της νίκη στην , αφότου το πλήρωμα των Johan Kristoffersson and Mikaela Ahlin-Kottulinsky της ομάδας Rosberg X Racing (της ομάδας του πρώην Πρωταθλητής της F1, Nico Rosberg), που είχε επικρατήσει κανονικά, δέχθηκε ποινή 30 δλ. για την πρόκληση ατυχήματαος.

Ο Kristofferson χτύπησε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του Carlos Sainz (του γηραιότερου), στον τελικό. Το Electric Odyssey του 60χρονου Ισπανού ανετράπη. Ο Sainz κατάφερε να βγει μόνος του από το αυτοκίνητο, αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο και ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία.

Αν και πονούσε πολύ, ο Sainz ήταν καλά στην υγεία του και βγήκε από το νοσοκομείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Ισπανός ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα ατυχήματα που έχει δει στην 40ετή καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ήταν απογοητευμένος που δεν επιβλήθηκε παραδειγματική τιμωρία, παρά μόνο 30 δλ. ποινής.

Στην ανάρτηση του Sainz απάντησε με δική του ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ο οποίος ανέφερε: «Αγαπητέ Carlos, είμαι χαρούμενος που είσαι ασφαλής. Θα ελέγξουμε την αναφορά και θα εξετάσουμε το ζήτημα με το τμήμα ασφάλειας της FIA».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!