GT World Challenge Europe – Imola: Ντεμπούτο του Valentino Rossi

Η φετινή σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής GT World Challenge, όπου συμμετέχει και ο Valentino Rossi, ξεκίνησε με τον τρίωρο αγώνα στην Imola της Ιταλίας.

Η ομάδα της WRT με το αναβαθμισμένο Audi R8 LMS GT3 EVO2 #32 και οδηγούς τους Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde and Charles Weerts κατέκτησε τη νίκη στις 3 Ώρες της Imola, τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του GT World Challenge Europe, αλλά όχι με ευκολία. Το πλήρωμα είχε κατακτήσει την pole position και διατηρήθηκε επικεφαλής στην εκκίνηση του αγώνα. Ωστόσο ο Weerts έχασε την πρωτοπορία όταν βγήκε εκτός πίστας, περίπου στο μισάωρο και πέρασε επικεφαλής το Audi #25 της Sainteloc Junior Team των Christopher Mies (που βρισκόταν εκείνη τη στιγμής στο τιμόνι), Lucas Legeret και Patric Niederhauser.

Ωστόσο, η ομάδα της WRT ανέκτησε την πρωτοπορία με έξυπνη στρατηγική, πραγματοποιώντας το undercut, δηλαδή εισερχόμενη πρώτη στα pits όντας πίσω, περίπου στη συμπλήρωση της πρώτης ώρας. Περίπου στα μισά του αγώνα, ο Lucas Legeret, με το #25 βγήκε εκτός πίστας και έπεσε από τη 2η στη 14η θέση, πίσω από τον Valentino Rossi, ο οποίος οδηγούσε το Audi #46 της ομάδας της WRT (με τους Frédéric Vervisch και Νico Müller να συμπληρώνουν το πλήρωμα), στο ντεμπούτο του στο θεσμό. Λίγο αργότερα, η Aston Martin Vantage GT3 #97 της Beechdean σταμάτησε λίγο εκτός πίστας με μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να παρέμβει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Καθώς σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα εισέρχονταν στα pits, το ίδιο έκανε και ο Rossi. Ωστόσο, ακολουθώντας έναν αντίπαλό του από πολύ κοντά, ο 43χρονος Ιταλός θρύλος του MotoGP, που βρίσκεται στην πρώτη του πλήρη σεζόν ενός τετράτροχου Πρωταθλήματος, δεν είδε το μηχανικό της ομάδας του που του έδειχνε το σωστό pit box και το προσπέρασε, πέφτοντας από τη 13η στην 23η θέση. Πάντως, ο διευθυντής της ομάδας της WRT, Vincent Vosse, δήλωσε ότι δεν έφταιγε ο Rossi. Το πλήρωμα του #46 τερμάτισε στη 17η θέση.

Πίσω από το νικητήριο Audi #32 τερμάτισαν δύο Mercedes-AMG GT3, με το πλήρωμα #88 της ΑKKodis ASP, που αποτελείται από τους Raffaele Marciello, Daniel Juncadella και Jules Gounon να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, και το πλήρωμα #2 της GetSpeed, με τους Maro Engel, Steijn Schothort και Luca Stolz στην 3η θέση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!