Prosperity I – Το πρωτοποριακό αεροταξί σε πτήση

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμαστική πτήση με μετάβαση από κάθετη σε οριζόντια κίνηση.

Με αυτό το video από τη δοκιμαστική πτήση που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στην Κίνα, η AutoFlight εξηγεί την ιδέα του προσιτού αεροταξί που υπολογίζει να είναι διαθέσιμο στο κοινό από το 2025.

Το Prosperity I σχεδιάστηκε κάνει ταχύτερες τις σύντομες μετακινήσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις ή μεταξύ δύο πόλεων και μάλιστα χωρίς να κοστίζει περισσότερο από όσο θα κόστιζε στον επιβάτη να κάνει την ίδια διαδρομή με ένα ταξί.

Αρχικά το ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος, που με τέσσερις επιβάτες θα έχει βάρους 1500 κιλά, χρησιμοποιεί τους οκτώ έλικες για να απογειωθεί, Όταν φτάσει σε ύψος 150 μέτρων από το έδαφος και η ταχύτητα ξεπεράσει τα 160 χλμ./ώρα αρχίζει η μετάβαση.

Οι έλικες στο πάνω μέρος σταματούν να γυρίζουν και κλειδώνουν, ενώ οι έλικες στο πίσω μέρος ωθούν το αεροσκάφος εμπρός σαν ένα παραδοσιακό αεροπλάνο. Φτάνοντας στον προορισμό του, το Prosperity I αλλάζει ξανά σε κάθετη πτήση και προσγειώνεται. Το σημαντικό είναι ότι οι αλλαγές γίνονται ομαλά και απρόσκοπτα.

Μετά τη μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση, αρχίζει ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη για να γίνει σύντομα η πρώτη πτήση με επιβάτες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!