Το Volvo EX90 με τους νέους χάρτες της Google

Το Volvo EX90 θα υποστηρίζει τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google.

Το Volvo EX90 με τους νέους χάρτες της Google

Το Volvo EX90 θα υποστηρίζει τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google.

Στο νέο Volvo EX90 που αναμένεται τους επόμενους μήνες, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου σας και για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς. Υποδεχτείτε το Google HD Maps, έναν ολοκληρωμένο χάρτη που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρέχει ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία της με την Google, η Volvo Cars και η θυγατρική της, Polestar, θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα τους, αρχίζοντας με τα Volvo EX90 και Polestar 3 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, θα γίνεται ο συνδυασμός δεδομένων από το κορυφαίο στον κλάδο του αυτοκινήτου πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google που παρέχουν ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, ώστε να διευκολύνουμε λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της Volvo Cars, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του Volvo EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin. Σε συνδυασμό με το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Zenseact, στοχεύει να προσφέρει μία πιο προβλέψιμη, ασφαλή και άνετη οδήγηση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!