Φωτορεαλιστική απεικόνιση στα μελλοντικά μοντέλα της Volvo

Η Volvo, σε συνεργασία με την η Epic Games, θα φέρουν φωτορεαλιστική απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο στο εσωτερικό των αυτοκινήτων επόμενης γενιάς της σουηδικής εταιρείας.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση στα μελλοντικά μοντέλα της Volvo

Η Volvo, σε συνεργασία με την η Epic Games, θα φέρουν φωτορεαλιστική απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο στο εσωτερικό των αυτοκινήτων επόμενης γενιάς της σουηδικής εταιρείας.

Για να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης, η Volvo φέρνει την τεχνολογία φωτορεαλιστικής απεικόνισης στην επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Epic Games. Οι εταιρείες συνεργάζονται για να φέρουν τη μηχανή παιχνιδιών Unreal Engine της Epic στα επερχόμενα αυτοκίνητα της Volvo, παρέχοντας απαράμιλλης ποιότητας γραφικά.

Η Epic Games είναι μια κορυφαία εταιρεία διαδραστικής ψυχαγωγίας και λογισμικού, ίσως πιο γνωστή για το Fortnite, ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια στον κόσμο. Η Epic Games αναπτύσσει επίσης την Unreal Engine, η οποία θεωρείται ευρέως ως το πιο προηγμένο εργαλείο δημιουργίας 3D σε πραγματικό χρόνο, που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες πέραν από τα παιχνίδια. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί τώρα από τη Volvo για την ανάπτυξη ψηφιακών διεπαφών στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της και την απόδοση γραφικών σε πραγματικό χρόνο.

Η Volvo είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί την Unreal Engine για την ανάπτυξη της διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (Human Machine Interface – HMI). Πιο συγκεκριμένα, θα επικεντρωθεί αρχικά στη μονάδα πληροφοριών οδηγού (Driver Information Module – DIM), με μία από τις οθόνες στο εσωτερικό της καμπίνας να παρέχει στον οδηγό σχετικές πληροφορίες και λειτουργίες infotainment.

Στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων Volvo, οι πελάτες θα συναντήσουν εντυπωσιακά, υψηλής ποιότητας γραφικά σε αυτές τις οθόνες. Πολύ πιο ευκρινείς απεικονίσεις, πλουσιότερα χρώματα και ολοκαίνουργια τρισδιάστατα κινούμενα γραφικά είναι μόνο τα πρώτα βήματα, καθώς οι προγραμματιστές της Volvo συνεχίζουν να διευρύνουν τις δυνατότητες του συστήματος.

Συνδυάζοντας την Unreal Engine με την υπολογιστική ισχύ υψηλής απόδοσης από τις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit τρίτης γενιάς, τα επερχόμενα μοντέλα Volvo θα θέσουν νέα πρότυπα στην απόδοση γραφικών και των συστημάτων infotainment. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα infotainment της επόμενης γενιάς της Volvo θα είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ η παραγωγή γραφικών και η επεξεργασία στο εσωτερικό της καμπίνας θα είναι έως και 10 φορές ταχύτερη.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα παρέχει τα νέα γραφικά είναι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο-ναυαρχίδα που θα αποκαλύψει η Volvo αργότερα μέσα στη χρονιά. Αυτό το μοντέλο είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo, καθώς η σουηδική εταιρεία στοχεύει να εμπορεύεται αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!