Polestar 0 project, ένα αυτοκίνητο με… μηδενικό αποτύπωμα

Ένα μακρόπνοο σχέδιο με ορίζοντα το 2030

Polestar 0 project, ένα αυτοκίνητο με… μηδενικό αποτύπωμα

Ένα μακρόπνοο σχέδιο με ορίζοντα το 2030

Η Polestar η εταιρεία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πλάνο σχετικά με το «καθαρό» μέλλον της αυτοκίνησης. Στόχος η δημιουργία ενός ουδέτερου κλιματικά αυτοκινήτου μέχρι το 2030.

Με το Polestar 0 project, η εταιρεία θα στοχεύσει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα αλλάζοντας τον τρόπο που φτιάχνονται τα αυτοκίνητα, αντί να κάνει χρήση παραδοσιακών μεθόδων και στη συνέχεια να φυτεύει δέντρα για να αντισταθμίσει το CO2e1.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση περιλαμβάνει συνεργασία σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης και την αλυσίδα εφοδιασμού, από τους προμηθευτές έως τους διανομείς.

Περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι η αντιστάθμιση δεν είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου. Εκκρεμούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως η μακροπρόθεσμη ικανότητα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα από τα δάση και το έδαφος, καθώς ένα δάσος επηρεάζεται από την υλοτομία, μπορεί να καταστραφεί από πυρκαγιά ή να επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή .

Σχετικά με το εγχείρημα ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar δήλωσε: «Πιέζοντας τους εαυτούς μας να δημιουργήσουν ένα απολύτως ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο, αναγκαζόμαστε να φτάσουμε πιο μακριά από αυτό που είναι εφικτό σήμερα. Πρέπει να τα αμφισβητήσουμε όλα, να καινοτομήσουμε και να στραφούμε προς τις εκθετικές τεχνολογίες καθώς σχεδιάζουμε με στόχο το μηδέν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!