Έτοιμο το πρώτο τούνελ του Elon Musk

Έχει μήκος 2,7 χλμ. και περνά κάτω από το συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας

Έτοιμο το πρώτο τούνελ του Elon Musk

Έχει μήκος 2,7 χλμ. και περνά κάτω από το συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας

Την πρώτη βόλτα στο LVCC Loop, το υπόγειο τούνελ κάτω από το συνεδριακό κέντρο του Λας  Βέγκας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν δημοσιογράφοι από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Καλεσμένοι της Boring Company, εταιρείας του Elon Musk, κατέβηκαν με κυλιόμενες σκάλες στον χώρο όπου τους περίμεναν αυτοκίνητα Tesla.

Το πρώτο τούνελ μήκους 2,7 χλμ. κόστισε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια. Ενώνει το δυτικό με το νότιο σημείο του συνεδριακού κέντρου, ενώ περιλαμβάνει και μία ενδιάμεση στάση. Με τα ηλεκτρικά Tesla ολοκληρώνεται σε 2 λεπτά μία απόσταση που με τα πόδια διανύεται σε περίπου 30-40 λεπτά.

Στα πλάνα του Musk είναι περίπου 60 αυτοκίνητα να πραγματοποιούν δρομολόγια, μεταφέροντας 4.400 άτομα/ώρα. Αρχικά τα Tesla θα έχουν οδηγούς, μελλοντικά όμως θα κινούνται αυτόνομα. Πάντως χρειάζεται να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια για την προγραμματισμένη για τον Ιούνιο έναρξη λειτουργίας του LVCC Loop, όπως η έγκριση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Elon Musk οραματίζεται μεγάλου μήκους υπόγεια και υπέργεια τούνελ (hyperloop) στα οποία ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση, ακόμη και από το προσωπικό του πάρκινγκ. Θα υπάρχει σήραγγα και για τρένο, το οποίο θα διανύει την απόσταση από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο (περίπου 600 χλμ.) σε 36 λεπτά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!