Μία φωτεινή λωρίδα στο ταμπλό. Τι σημαίνει; (video)

Η τεχνολογία ID. Light της Volkswagen κάνει πρεμιέρα στα ηλεκτρικά ID.3 και ID.4

Μία φωτεινή λωρίδα στο ταμπλό. Τι σημαίνει; (video)

Η τεχνολογία ID. Light της Volkswagen κάνει πρεμιέρα στα ηλεκτρικά ID.3 και ID.4

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι δεδομένο ότι αλλάζει τη διάθεση οδηγού και επιβατών. Μπορεί όμως να έχει και πρακτική… χροιά, όπως στην περίπτωση του ID. Light, που ανέπτυξε η Volkswagen. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι διαθέσιμη αρχικά στα ID.3 και ID.4, όμως μελλοντικά θα τη δούμε και σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Γνωρίζετε το Volkswagen Taigo; Έρχεται στην Ελλάδα

Μία λεπτή φωτεινή λωρίδα (αποτελείται από 54 LED) στο σημείο όπου το ταμπλό ενώνεται με το παρμπρίζ, θα ειδοποιεί τον οδηγό και τους επιβάτες για μία σειρά από λειτουργίες και συμβάντα.

– Σε λευκό και μπλε, καλωσορίζει τον οδηγό και τον ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Η ίδια λειτουργία του ID. Light εμφανίζεται και όταν ο οδηγός βγαίνει από το όχημα.

– Όταν το σύστημα πλοήγησης είναι σε λειτουργία, η λωρίδα LED δείχνει με μπλε χρώμα την κατεύθυνση προς την επόμενη στροφή (με ροή προς τα αριστερά ή τα δεξιά)

– Όταν ενεργοποιούνται οι φωνητικές εντολές, η λωρίδα αναβοσβήνει σε λευκό χρώμα, στο τμήμα μπροστά από τον οδηγό ή το συνοδηγό

– Η λωρίδα ανάβει σε πράσινο χρώμα όταν υπάρχει εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση

– Σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, το ID. Light αναβοσβήνει σε έντονο κόκκινο

– Κατά τη διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας, η λωρίδα αναβοσβήνει σε πράσινο χρώμα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!