Holoride: Εικονικά ταξίδια στο χρόνο, μέσα σε ένα Audi (video)

Με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας οι επιβάτες του πίσω καθίσματος των Audi θα μπορούν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία

Holoride: Εικονικά ταξίδια στο χρόνο, μέσα σε ένα Audi (video)

Με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας οι επιβάτες του πίσω καθίσματος των Audi θα μπορούν να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία

Χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) οι πίσω επιβάτες των Audi θα απολαμβάνουν ταξίδια σε εικονικούς κόσμους και σε διάφορες χρονικές περιόδους πραγματικές και φανταστικές. Στο όχι μακρινό μέλλον, η Audi θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι το εικονικό περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο στρίψει μία ανοικτή δεξιά καμπή, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το …διαστημόπλοιο, στο οποίο εικονικά βρίσκεται ο επιβάτης που φοράει τη συσκευή Holoride. Εκτός της ψυχαγωγίας, το εικονικό ταξίδι μειώνει το φαινόμενο της ναυτίας στο αυτοκίνητο, που βιώνουν κάποιοι επιβάτες όταν διαβάζουν ένα βιβλίο ή χρησιμοποιούν tablet.

Η Audi συνεργάζεται με την Holoride, μία start-up που στόχο έχει να εμπλουτίσει τις διαδρομές με αυτοκίνητο. Με πρωτοβουλία της Audi, η ανάπτυξη της τεχνολογίας VR ή XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) προωθείται και εμπορευματοποιείται για διαφορετικούς κατασκευαστές. Σε ένα roadshow στην California, έγινε επίδειξη του Holoride σε στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, προκειμένου να ενσωματωθεί στα προϊόντα τους. Η Holoride  έχει ήδη παρουσιάσει μία πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Το Holoride παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 2019 στο Las Vegas. Ένα πρώτο demo δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Disney, πριν ακολουθήσουν οι επαφές με τα μεγάλα στούντιο της California. Μία πρώτη εμπειρία του Holoride, είχαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Salzburg, πριν μερικές εβδομάδες. Καθισμένοι αναπαυτικά στο πίσω μέρος ενός Audi e-tron και φορώντας τα γυαλιά Holoride, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και να βιώσουν ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης. Χωρίς τα ειδικά γυαλιά η εμπειρία δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή, αλλά η Audi μας δίνει μια πρώτη ιδέα του Holoride με ένα σύντομο video.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!