Σε δημοπρασία ένα «μυώδες» Ford Mustang του 1967

Ένα Ford Mustang Fastback του 1967, που έχει διανύσει μόλις 11.000 χιλιόμετρα, έχει τεθεί σε δημοπρασία αυτές τις ημέρες.

Σε δημοπρασία ένα «μυώδες» Ford Mustang του 1967

Ένα Ford Mustang Fastback του 1967, που έχει διανύσει μόλις 11.000 χιλιόμετρα, έχει τεθεί σε δημοπρασία αυτές τις ημέρες.

Ένα εμβληματικό μοντέλο της «σκηνής» των αμερικανικών muscle car ήταν το Ford Mustang. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών κλασικών και εξειδικευμένων οχημάτων Car & Classic προσφέρει ένα Mustang Fastback του 1967 που έχει διανύσει ασυνήθιστα λίγα χιλιόμετρα: μόλις 11.000 και είχε μόνο δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Το αυτοκίνητο πέρασε τα περισσότερα από τα 55 του χρόνια στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, προτού επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πλήρη ανακατασκευή. Βρίσκεται σε ξηρή αποθήκη από το 2009. Η πλήρης ανακατασκευή του αμερικανικού muscle car ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και περιλαμβάνει ολική επισκευή του μικρού μπλοκ του κινητήρα.

Ο κυβισμός του κινητήρα αυξήθηκε στα 4,9 λίτρα και όλα αντικαταστάθηκαν εκτός από το μπλοκ: νέα ρουλεμάν εκκεντροφόρου, σφυρήλατα έμβολα, αναβαθμισμένη αντλία λαδιού, καθώς και κυλινδροκεφαλή που ταιριάζει σε αμόλυβδη βενζίνη. Φοράει ένα καρμπιρατέρ Holley ‘Street Warrior’ με 4 βαρελάκια, εισαγωγή Offenhauser και συλλέκτες και εξάτμιση Flowmax.

Η ανακατασκευή επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης: τους δύο άξονες και το πίσω διαφορικό, ημιαξόνια, πίσω ελατήρια Airshock, ανακατασκευασμένα εμπρός δισκόφρενα, έμβολα στις δαγκάνες, τακάκια, κεντρική βαλβίδα συστήματος πέδησης και σωληνώσεις φρένων. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου με το κιτ Candy Apple Red/Monte Carlo stripe είναι αξιοσημείωτα αυθεντικό, με εργοστασιακά καθίσματα GT bucket και πίσω καθίσματα «Sport Deck». Η ταπετσαρία βινυλίου και η επένδυση είναι επίσης αυθεντικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!