50 χρόνια Porsche Design

Το Μουσείο της Porsche γιορτάζει την 50ή επέτειο του Porsche Design με μια έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 10 Ιουλίου 2022.

50 χρόνια Porsche Design

Το Μουσείο της Porsche γιορτάζει την 50ή επέτειο του Porsche Design με μια έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 10 Ιουλίου 2022.

Οι επισκέπτες του Μουσείου της Porsche θα μπορούν μέχρι το καλοκαίρι να θαυμάσουν από κοντά τα πιο σημαντικά προιόντα του Porsche Design και να ανακαλύψουν πως έγινε αυτό που είναι σήμερα.

Ο Ferdinand Alexander Porsche, γιος του Ferry Porsche, ίδρυσε το Porsche Design μαζί με τον αδερφό του Hans-Peter στη Στουτγάρδη το 1972. Το Porsche Design έχει γίνει μια διεθνούς φήμης μάρκα lifestyle, γνωστή για τα λειτουργικά και ανθεκτικά προϊόντα με καθαρή αισθητική. Παράλληλα με την παρουσίαση της ζωής και του έργου του F.A. Porsche, της σχεδιαστικής του φιλοσοφίας και της μεγάλης δημιουργικής επιρροής του, θα εκτεθούν αντικείμενα από πέντε τις δεκαετίες του Porsche Design.

Αν υπάρχει ένα αντικείμενο που συμβολίζει την αρχή του Porsche Design, αυτό είναι το Chronograph I, ένα ορόσημο στην τέχνη της ωρολογοποιίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επίκεντρο της ειδικής έκθεσης θα είναι δύο διαφορετικές εκδόσεις του θρυλικού ρολογιού: το Chronograph 1 – 1972 Limited Edition και το Chronograph 1 – 911 Edition 50 Porsche Design.

Άλλα κλασικά εκθέματα περιλαμβάνουν μερικά βραβευμένα αντικείμενα για την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα τους, όπως τα γυαλιά ηλίου aviator P`8478, το κινητό τηλέφωνο P`9521, την πίπα P`3613 και τη σειρά ρολογιών Monobloc Actuator.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης αυτοκίνητα που δημιούργησε ο F.A. Porsche ή που ανήκουν στην ιδιωτική του συλλογή. Ανάμεσά τους η 904 Carrera GTS, την οποία ο ίδιος περιέγραψε ως το αριστούργημά του, μια 911 (993) Speedster και η 911 S 2.4 Targa που παρουσιάστηκε το 1972, το έτος ίδρυσης του Porsche Design και έχει αναπαλαιωθεί από το τμήμα Porsche Classic.

Στην έκθεση υπάρχει και η νέα Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design, η ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής 750 αυτοκινήτων, με πολλά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στα εμβληματικά σχέδια του F.A. Porsche.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!